0 0
Read Time:1 Minute, 42 Second

Virgil Popescu energiaügyi miniszter szerda este úgy nyilatkozott, hogy az üzemanyagárak 11 lejre való emeléséről szóló információk a MOL benzinkúthálózattól indult el, és “ha óvatosabbak lettek volna, ez nem történt volna meg”. Az Agerpres szerint egy magyarországi finomító problémái miatt a MOL-nak üzemanyaghiánya van a román piacon, és a társaság már 10 lej fölé emelte a literenkénti gázolajat és ez főleg a fuvarozókat érinti.

Bukarestben és más városokban is megrohamozták a benzinkutakat szerda este a sofőrök, attól tartva, hogy már akkor éjszakától meredeken emelkedni fog az üzemanyag ára.

Virgil Popescu energiaügyi miniszter szerda este közölte: az információ, mely szerint az üzemanyagok ára elérte a 11 lejt/litert a MOL benzinkúthálózatától indult el.

„A MOL-hálózatról van szó, ez az információ, a 11 lejes drágulás, a belényesi benzinkúttól indult el. Ha óvatosabbak lettek volna, ez nem történt volna meg, és valószínűleg a holnap kezdődő ellenőrzések, ahogy a miniszterelnök is mondta,  tisztázzák ezt a kérdést és igy megtudjuk, hogy ez miért is következett be”, mondta Virgil Popescu a Digi24-nek.

Az Agerpres információi szerint egy magyarországi finomító problémái miatt van üzemanyaghiánya a MOL-nak van a román piacon. A társaság már 10 lej fölé emelte a gázolaj literenkénti árát.

Ezzel összefüggésben Nicolae Ciucă miniszterelnök elrendelte a benzinkutak átfogó ellenőrzését. Másrészt a Fogyasztóvédelmi Ügynökség (ANPC) vezérigazgatója, Paul Anghel az Agerpresnek azt nyilatkozta, hogy megkezdik az ellenörzéseket az intézmény hatáskörébe tartozó benzinkutaknál, és egyben ellenörzik a fogyasztók helyes tájékoztatását, illetve a helytelen kereskedelmi gyakorlatokatat.

Dan Cărbunaru kormányszóvivő szerint nincs valódi oka a romániai áremeléseknek.

„Nincs valódi oka a romániai áremeléseknek. Hazánk elegendő üzemanyag-készlettel rendelkezik. Nicolae Ciucă miniszterelnök elrendelte a benzinkutak átfogó ellenőrzését. A román kormány nem enged meg semmiféle  spekulációt”, mondta Dan Cărbunaru

Az energiaügyi miniszter biztosította a lakosságot afelöl, hogy hamisak azok az információk, amelyek a következő időszakban várhatóan hirtelen, akár 11 lejes üzemanyagár-emelkedésről szólnak. Virgil Popescu azt is kijelentette, Romániának nincs gondja a benzinkutak üzemanyag-ellátásával, a románoknak pedig nem kell pánikba esniük és sorba állniuk, mert a készletek elegendőek.

Forrás: digi24.ro

Fordította: Székely Dénes

Foto: digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.