0 0
Read Time:47 Second
interreg VA
Forrás:
www.timisoaraexpress.ro

A bukaresti kormány elfogadta  a magyar-román  határon átívelő együttműködési programot, amelynek összértéke 232 millió euró.  A 2014-2020-as időszakra szóló Interreg V-A elnevezésű program legnagyobb részét, 189 millió eurót közösségi, a többit pedig nemzeti forrásokból pénzelik, közölte az MTI. A két ország közös határvonalán négy-négy megye – román oldalon Szatmár, Bihar, Arad és Temes, magyar oldalon pedig Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdu-Bihar, Békés és Csongrád megye – pályázhat meg pénzösszegeket a a határon túli megyékkel közös programok megvalósítására.

    Az Interreg V-A program egyebek mellett a határ átjárhatóságának javítása, a munkaerő mobilitásának segítése, az erőforrások közös felhasználása területén jelölt ki úgynevezett prioritási tengelyeket, amelyeknél az Európai Unió regionális fejlesztési alapjából hívható le a költségek 85 százaléka.

    A román kormány közleménye szerint a programot várhatóan májusban küldik meg jóváhagyásra az Európai Bizottságnak, amelynek döntése szeptemberre várható, így az első pályázatokat októberben írhatják ki.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.