0 0
Read Time:1 Minute, 53 Second

Május 28-án, Sepsiszentgyörgy mellett, a Benedek Mező táborban megünnepelték az örökbefogadott gyermekeket.

A Kovászna megyei Pro Adopt Egyesület és a Szociális Gondozási és Gyermekvédelmi Igazgatóság által 12-ik alkalommal megszervezett esemény egyedülállónak számit Romániában.

A tábor találkozó hely is azon több száz nevelőszülő számára, akik Kovászna megyéből fogadtak örökbe gyermekeket.

„Tizenkét évvel ezelőtt indultunk utnak, amikor Kovács István tisztelendő atyával és két nevelő szülővel Marosvásárhelyre utaztunk, hogy létrehozzuk A Pro Adopt Egyesületet, abbóli meggondolásból, hogy rendszeresen megszervezhessük a nevelőszülők és az örökbefogadott gyermekek találkozóit, megünnelését”, nyilatkozta Clementina Trofin, a Pro Adopt Egyesület önkéntese, az esemény főkoordinátora.

Az ünnepen részt vevő Vass Mária, a Kovászna megyei Gyermekvédelmi Igazgatóság vezetője, egyebek mellett, kihangsúlyozta: „A család a szeretetről szól és nem a DNS-ről.(…) A gyermeknek nem fontos kik a vérbeli rokonai, hanem kik veszik körül minen nap szeretettel. Számukra az igazi család az, amely örül, hogy ők léteznek, ahol őket elfogadják úgy ahogy vannak és szeretettel nevelik. Az igazi szülő az, amely mindig a gyermek mellett van, az élet minden fontos eseménye során. Ez számit és nem az DNS”.

„Gratulálok a kovásznaiaknak, a Kovászna megyei Gyermekvédekmi Igazgatóságnak, a Pro Adopt Egyesületnek azért, hogy boldogságot sugalnak a gyermekek életébe, akik tulajdonképpen az ország jövőjét jelentik”, nyilatkozta a Covasnamedia.ro portálnak Azota Popoescu, a brassói Catharsis Egyesület elnöke, a kovásznai egyesületek és intézmények egyik megbizható partnere, aki 20 évvel ezelőtt csatlakozott a Kovászna megyei, illetve a romániai gyermekek jogait védelmező küzdelemhez.

Kovászna megyében egyre inkább növekszik az örökbefogadások száma

Azt, hogy ezen egyesületek és intézmények küzdelme sikeres, mitsem bizonyitja jobban a május 28-án tartott ünnepségen Vass Mária, a Kovászna megyei Gyermegvédekmi Igazgatóság vezetője által közölt legutóbbi statisztikai adatok.

Az emlitett adatok szerint 2016-ban 18 bizonyitványt bocsátottak ki, annak igazolására, hogy az illető családok alkalmasak az örökbefogadásra, mig 2017 májusában már nyolc kibocsátott bizonyitvány szerepel nyilvántartásban.

Ugyanakkor, a tavaly egész évben 17 gyermeket helyeztek el három hónapra az örökbefogadás érdekében a potenciális nevelőszülőknél, az idén pedig májusig már 13 gyermeket gondviselnek nevelőszülők.

Az örökbefogadások számának növekedése a tavaly augusztusban végrehajtott törvénymódositásnak köszönhető. A leginkább növekedett a négy évesnél nagyobb gyermekek örökbefogadása, amely mostanig „bonyolult folyamatnak” számitott.

Az idei adatok szerint Romániában több mint 3.000 örökbefogadásra várakozó gyermek van nyilvántartásban.

Forrás: Covasnamedia.ro

Forditotta: Balázs Magdolna

Foto: Háromszék

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.