0 0
Read Time:1 Minute, 8 Second

A francia Renault csoport tulajdonában levő Dacia romániai üzem március 20-tól megnyitja online előrendelési szolgáltatását a “Comfort Plus” első elektromos modelljére. Az első szállításokat szeptemberre tervezik, írja a News.ro.

“A Comfort Plus 18.100 euró áron lesz elérhető (ÁFA-val együtt). A Dacia Springet egy 33 kilowattos (45 lóerős) villanymotor hajtja, amelyet egy 26,8 kilowattórás akkutelep táplál és akár a 220 voltos házi csatlakozóról, fali töltőről (Wall Box), vagy egyenáramú töltőoszlopról is fel lehet tölteni.

A gyártó közleménye szerint e modellnek a WLTP (Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure – Könnyű Gépjárművek Világszerte Összehangolt Teszteljárása) menetciklus szerint 230 kilométeres autonómiája van és 305 kilométer a WLTP City szerint, amely csak a jóváhagyott ciklus városi részét foglalja magában.

A Dacia Spring sorozat számos biztonsági felszereléssel van ellátva, többek között sebességkorlátozó, ABS, ESP, elektronikus fékerőelosztó, hat légzsák, vészhívás (SOS gomb), automatikus fényszórók és automatikus vészfékrendszer.

A modell indulásból fehér, kék és ezüst színben kerül piacra, amelyekhez később egy vörös opciót is felajánlanak. A gyári garancia 100 ezer kilométer a járműre, és nyolc év vagy 120 ezer kilométer az akkumulátorra.

Később, 16 800 eurós áron megnyitják az előjegyzést a Comfort felszereltségű verzióra is. A Dacia Spring megvásárolható majd a Roncsautó Plusz program keretében is, közölte a Dacia gyár Az új modellek első példányai 2021 szeptemberében hagyják el a szerelőszalagot.

Forrás: News.ro/g4media

Forditotta: Székely Dénes

Foto:erdon.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.