0 0
Read Time:1 Minute, 12 Second


Róma városa és a Római Zsidó Közösség kezdeményezésére január 27-én, a holokauszt nemzetközi emléknapján, lekapcsolták a Colosseum világítását a magyarországi Jobbik elleni tiltakozás jegyében, közölte az MTI.
Vasárnap este sötétbe borult Róma egyik jelképe, a világ egyik legismertebb műemléke. Róma városa és a Római Zsidó Közösség így kívánt tiltakozni a Jobbik “antiszemita tettei és kijelentései” ellen.
Gianni Alemanno, az olasz fővárosnak az egykori jobboldali Nemzeti Szövetség (AN) színeiben 2008-ban megválasztott főpolgármestere arra emlékeztetett, hogy az Európai Zsidó Parlament (EZSP) nemrég elítélte a Magyarországon a “szélsőjobboldali Jobbikkal aggasztóan terjedő antiszemitizmust”.
“A Colosseum elsötétítésével Róma városa és a Római Zsidó Közösség jelképesen el akarja ítélni a xenofób tetteket és ideológiákat nem csak a magyar szélsőjobboldali pártokban, hanem egész Európában”- fogalmazott Alemanno.
Riccardo Pacifici, a Római Zsidó Közösség elnöke kijelentette: “ma egy európai ország az antiszemitizmus rémálmában él, a múltba, a harmincas évekbe való visszaugrással. Mi olasz és európai polgárok ezt nem tűrhetjük.” Mint állította, “azt tudni, hogy Magyarországon barna ingben mennek a parlamentbe, az utcán masíroznak és egyedül arra gondolnak, hogy zsidókat vagy izraelieket listázzanak, merénylet az évtizedek alatt újraépített értékek ellen és elborzaszt bennünket. De nem maradunk közömbösek. A közömbösség az intolerancia szövetségese”.
A Corvinus Rádió szerint a Jobbik parlamenti frakciójának elnöke, Volner János által aláirt közleményben igy reagált az akcióra:“Akár a párizsi Eiffel-torony, a washingtoni Fehér Ház vagy a jeruzsálemi siratófal fényeit is lekapcsolhatják, a Jobbik akkor is a kiszolgáltatott magyar emberek érdekeit fogja védeni politikájában”.

Balázs Magdolna
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.