0 0
Read Time:49 Second

A Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség (APIA) által folyósított területalapú támogatások összegei a jövő évtől emelkednek az eredetileg bejelentetthez képest.

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium bemutatta a gazdálkodó szervezeteknek az új Nemzetstratégiai Tervben szereplő területalapú támogatások új összegeit. Az Európai Bizottság észrevétele nyomán végrehajtott módositások alapján 2023-tól a termőföldekre járó hektáronkénti alaptámogatás 100 euró lesz, mig a meghatározott létszámú állattal lefedett legelők hektáronkéti támogotása 150 euró.

Augusztus 4-én, csütörtökön ülésezett a 2023-2027-es Nemzetstratégiai Terv Tematikus Tanácsadó Bizottsága. A megbeszélésen ismertették az Európai Bizottsághoz  februárban megküldött Nemzetstratégiai Terv módosításait, megemlítve, hogy a módositásokat az uniós testület által az eredeti tervezetre tett észrevételei alapján hozták meg.

Megjegyzendő, hogy a Nemzetstratégiai Terv  felülvizsgált formáját az Európai Bizottság még nem hagyta jóvá, de mivel a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium (MADR) dokumentuma szinte minden, Brüsszelből érkező észrevételre válaszol, maximális esély van arra, hogy az emlitett összegek zöld fényt kapjanak és így 2023-tól hatályba is léphetnek.

Forrás: agrointel.ro

Fordította: Székely Dénes

Fotó: agrointel.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.