0 0
Read Time:1 Minute, 1 Second

A klímaváltozás következtében megemelkedő tengerszint miatt számos nagyváros teljesen víz alá kerülhet 2030-ra. Íme, négy nagyváros, amelyet hasonló veszély fenyeget.

Amszterdam, Hollandia

Amszterdam, Rotterdam és Hága alacsonyan, az Északi-tengerhez közel fekszik. Bár a hollandok ismertek arról, milyen eszközöket vetnek be az árvízvédelem fokozásához, az ország gátakból és zsilipekből álló rendszere az emelkedő tengerszint miatt egyre fontosabb lehet.

Bászra, Irak

Az iraki kikötőváros, Bászra az ország harmadik legnépesebb városának számít. A Perzsa-öbölbe torkolló hatalmas és széles folyó partján fekszik. Erre a településre és környékére különösen nagy veszélyt jelent a tengerszint emelkedése, mégpedig a csatornák és patakok bonyolult hálózata, valamint a szomszédos mocsaras területek miatt. A lakosság már így is megsínyli a víz által terjesztett betegségeket.

Velence, Olaszország

A gondolák városa nem csupán a tengerszint emelkedése miatt van veszélyben, a város ugyanis évente körülbelül két millimétert süllyed. Súlyosabb áradások eddig is sújtották a települést, amely bár rendelkezik árvízvédelmi rendszerrel, ennek fenntartása a jövőben egyre nehezebb és költségesebb lesz.

Bangkok, Thaiföld

Egy tavalyi tanulmány rámutatott arra, hogy a globális felmelegedés rövid távon Bangkokot sújtja a legjobban. A Thaiföld fővárosa Velencéhez képest nagyobb mértékben süllyed, évente körülbelül két-három centimétert. S csupán 1,5 méterrel fekszik a tengerszint felett.

Forrás: velvet.hu

Foto: velvet.hu

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.