0 0
Read Time:1 Minute, 6 Second

Éredekes, hogy a Pravda munkatársai alig közölték, máris törölték az információt, de úgy tűnik, hogy mégi későre tették meg ezt.

De még érdekesebb az, hogy a Pravda a moszkvai védelmi minisztérium által szolgáltatott adatokra hívatkozik.

Ezek szerint Oroszország elismeri, hogy eddig 9 861 katonát veszített Ukrajnában, mig 16 153 katona  megsebesült.

Moszkva legutóbb 2022. március 2-án ismerte el az áldozatok számát az orosz sajtóban megjelent információk szerint. A védelmi minisztérium akkor elismerte, hogy Ukrajnában 498 katona halt meg.

Ukrajna szerint a katonai agresszió 25 napja alatt Oroszország mintegy 15 000 katonát veszített. Az ukrán fegyveres erők 498 orosz megszálló harckocsit, 97 repülőgépet és 121 helikoptert is megsemmisítettek.

A Pravda által közölt adatok szerint  – amelyek az orosz védelmi minisztériumra hívatkoznak – 10 000 orosz katona veszítette életét a háborúban. Ez az adat valóban igen nagy és messze meghaladja az amerikai titkosszolgálatok becsléseit, amelyek négy nappal ezelőtt az ukrajnai háborúban elesett 7 000 orosz katonára utaltak.

Mint ismeretes, 2022. február 24-én az Orosz Föderáció a második világháború után példátlanul nagyszabású támadást intézett Ukrajna ellen, egy speciális katonai hadművelet keretében, melynek célja,  az oroszok szerint, Ukrajna demilitarizálása és „denacizálása”.

Az orosz megszálló erők jelenleg egy lépésre vannak Délkelet-Ukrajna feletti ellenőrzésük megerősítésében, Mariupol, az Azovi-tenger kikötőjének meghódításával. Odessza bevételével teljesen elvághatnák Ukrajnát tengeri kijáratától.

Forrás: defenseromania.ro

Forditotta: Székely Dénes

Foto: defenseromania.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.