0 0
Read Time:1 Minute, 38 Second

A legnagyobb közösség, a román többség után a nagyváradi magyarság, mely a város lakosságának 25 százalékát teszi ki, így a Visit Oradea (Nagyvárad önkormányzatának rendezvényekkel foglalkozó szervezete) és az önkormányzat minden évben megszervezi a Magyar Kultúra Napjait hagyomány-népszerűsítő eseményekkel.

Az idei Magyar Kultúra Napjait két helyszínen szervezik: a nagyváradi várban és a Szent László téren. Lesz szabadtéri koncert, fellép egy humorista, és lesz Érmellék Ízei vásár.

Program

Pénteken, augusztus 20-án, a Nagyváradi Állami Filharmónia Enescu-Bartók hangversenytermében Johannes Brahms Magyar táncok című, 21 darabból álló dalcsokrát adják elő, vezényel: Romeo Rîmbu. Jegyek kaphatók a filharmónia jegypénztárában, illetve online, a bilete.ro platformon.

Augusztus 21-én, szombat délelőtt 10 és délután 17 óra között tekinthetik meg az érdeklődők a Debrecenből érkező virágkocsikat a Szent László téren. Szintén szombaton, 19 órától a MintaPinty zenekar tart koncertet a gyerekek számára, 20.30-kor pedig fellép Lajkó Félix hegedűművész a nagyváradi vár nyári színpadán.

Augusztus 22-én, vasárnap este ugyanitt 18 órakor kezdőnek az események, ekkor Felméri Péter lép fel, 19.30-kor őt követi a HOT JAZZ BAND.

Az Érmellék Ízei vásár augusztus 20 és 22. között minden nap, 10 és 21 óra között lesz látogatható a Szent László téren.

A román hatóságok által elrendelt,  hatályos normák szerint a nagyváradi várban az előadásokon azok a személyek vehetnek részt, akik: beoltatták magukat a SARS-CoV-2 vírus ellen és az oltás második adagjának felvételétől eltelt legalább 10 nap; akik fel tudják mutatni a 72 óránál nem régebbi SARS-CoV-2 vírusfertőzésre vonatkozó RT-PCR teszt negatív eredményét; 24 óránál nem régebbi, negativ COVID antitest gyorstesztet; akik a SARS-CoV-2 vírussal való fertőzöttség megerősítését követő 15. és 180. nap között vannak.

Az ellenőrzést a bejárat környékén végzik.

A védőmaszk minden 5 évnél idősebb néző számára kötelező.

Szervezők: Egyesület a turizmus népszerűsítéért Nagyváradon és a régióban (Visit Oradea), valamint a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal.

Partnerek: Szent László Egyesület és az Érmelléki Termelők Egyesülete.

Forrás: stiriletransilvaniei.ro/erdon.ro

Foto:ebihoreanul.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.