0 0
Read Time:56 Second

A Lukoil-kutakon maximum 20 liter üzemanyag tankolható a kisnyomású és 150 liter a nagyteljesítményű kútoszlopokon, mig a Mol 50 literben korlátozza a naponta vásárolható üzemanyag mennyiségét a töltőállomásokon.

A magyarországi Lukoil töltőállomásokat üzemeltető Normbenz Magyarország Kft., megjegyezte, hogy folyamatosan vizsgálja egyes benzinkutak működése felfüggesztésének lehetőségét. A társaság megvizsgálta a 480 forintos literenkénti hatósági ár emelésének lehetőségét is annak érdekében, hogy a hálózat kiegyenlítse a korlátolt árú benzin és gázolaj forgalmazását.

Lévén, hogy a beszerzési ár a hazai piacon megegyezik a fogyasztói árral, minden üzemeltetési költséget a Normbenz Magyarország Kft. áll,  közölte a társaság, hozzátéve: nehéz pontos számítást végezni, mivel  a rezsiárak folyamatosan nőnek.

Az alacsony üzemanyagkészlet miatt a Mol-hálózat is bejelentette, hogy toltőállomásain naponta csak egyszer lehet tankolni, függetlenül attól, hogy az illető milyen áron veszi az üzemanyagot.

A mostani döntés azt jelenti, hogy naponta többször nem lehet üzemanyagot vásárolni a Molnál, nemcsak 480 forintért, de magasabb áron sem.

A Független Benzinkutak Szövetsége szerint e szabályt képtelenség betartani a gyarkorlatban.

A korlátozás célja, hogy az ország ellátása biztosítva legyen, és mindenki jusson üzemanyaghoz, jegyzi meg a társaság.

Forrás: g4media.ro

Forditotta: Székely Dénes

Foto: stiripesurse.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.