0 0
Read Time:3 Minute, 0 Second

AIEldőlt az ember-gép mérkőzés, azaz a Google által megvásárolt DeepMind mesterséges intelligencia programjának és a világ legjobb Go játékosának összecsapása, irja a hvg.hu

Keményen küzdöttek mind a két oldalon, végül az ötödik játszmát (is) az AlphaGo nyerte. A végső állás 4:1 lett, azaz fölényesen nyert a mesterséges intelligencia, ami óriási áttörést jelent.

A Go, a szabályait tekintve, egyszerű játék, azonban több lehetséges lépéskombináció van benne, mint ahány atom az univerzumban.

Úgy tűnik azonban, nincs vége a kihívásnak, és legközelebb egy fajtabéliével kell megmérkőznie az AlphaGónak. Kínai számítógépes mérnökök egy csoportja – adta hírül a Reuters – bejelentette egy mesterséges intelligenciával foglalkozó konferencián, hogy saját AI (mesterséges intelligencia) programjukat küldenék az AlphaGo ellen, természetesen Gót játszani.

A pontos dátum még nem ismert, de a China Computer Go csapat tagjai még ebben az évben szeretnének sort keríteni az összecsapásra.

Sokan értelmetlennek tartják ezt a kihívást, mert nem tudják, milyen haszon származhat abból, ha két mesterséges intelligencia feszül egymásnak. Az ember-AI mérkőzés célja ugyanis az volt, hogy a DeepMind divízió szakemberei teszteljék a program tanulási képességeit.

Rekord szintű munkanélküliség Del-Koreában – Kiszorítják az  embereket az intelligens robotok a munkahelyekről

Dél-Koreában az utóbbi hat évben nem regisztráltak olyan magas, rekord szintű munkanélküliségi rátá, mint az idén februárban, amely az aktiv népesség 4,9%-nak felel meg. S ez annak tudható be, hogy Dél-Koreában a mesterséges intelligencia egyre inkább kiszoritja az embereket a munkahelyekről,  derült ki a Sorin Toader, a szöuli Kereskedelmi-gazdasági Iroda gazdasági tanácsadó által a  Gazdasági Minisztériumhoz megküldött adatokból.

A dél-koreai Központi Bank igazgatója nemrég kifejtette, hogy a szöuli kormány gazdaságpolitikájának a magas szintű munkahelyek létrehozására kell összpontositania a lakósság jólétének fenntartása érdekében, irja az Agerpres Nemzeti Hirügynökség.

A bankigazgató nyilatkozata azt követően hangzott el, hogy a dél-koreai Statisztikai Hivatal közölte a munkanélküliség helyzetére utaló adatokat, melyek szerint Dél-Korea februárban regisztrálta a legmagasabb – 4,9% – munkanélküliségi rátát. Az állástalanok aránya a fiatalok körében is 12,5%-al volt magasabb februárban.

A munkaerő piac helyzete fokozatosan romlik, egyrészt az új technológiai fejlesztések nyomán, mint amilyen a mesterséges intelligencia is, amely egyre inkább kiszoritja az embereket a munkahelyekről.

A dél-koreai Központi Bank igazgatója szerint fel kell készülni az új korszakra, hiszen rohamosan fejlődik a technológia. Véleménye szerint, módositani kell a jelenlegi oktatási rendszeren, hogy a lakósság alakulni tudjon a munkaerő piac új igényeihez, jegyzi meg az emlitett forrás.

A budapesti Országgyűlés elnöke szerint létfontosságú ügy a magyar munkaerő megőrzése a Kárpát-medencében

Az Országgyűlés elnöke szerint létfontosságú stratégiai ügy a magyar munkaerő megőrzése a Kárpát-medencében, különös tekintettel a külhoni magyar közösségekre, tájékoztatott az MTI.

Kövér László a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumának (KMKF) múlt heti, pénteki, budapesti plenáris ülésén kiemelte: nyilvánvalóan nem csak magyar gondról van szó, sőt, a szomszédos nemzetekhez képest a magyar munkaerő kiáramlása – akár Magyarországról, akár a külhoni magyar közösségek soraiból – lényegesen alacsonyabb, mint a többi közép-európai országból.

Hangsúlyozta: a következő években a magyar államnak korábban nem tapasztalt nagyságrendű anyagi erőfeszítéseket kell tennie egy olyan integrált Kárpát-medencei magyar munkaerő-gazdálkodás érdekében, amelynek stabilizáló ereje és hatása van minden magyarra. Amely minden magyar munkavállalót – akár Magyarországon, akár a külhonban – nemcsak érzelmi, hanem érdekalapon is megerősít a szülőföldön való megmaradásban – mondta.

Ebben a stratégiai gondolkodásban és tervezésben fontos szerepe kell legyen a Kárpát-medencei Képviselők Fórumának- tette hozzá. Az Országgyűlés elnöke kitért arra is: a nemzetpolitika érdekérvényesítő ereje azon múlik, hogy a legitim magyar törekvéseket a Kárpát-medencében a térségi stabilitást erősítő tényezőkként meg tudják-e védeni a nagyvilágban, vagy politikai ellenfeleiknek sikerül meggyőzniük a nagyvilágot, hogy a magyar nemzetpolitika a Kárpát-medencében instabilitási és kockázati tényező.

Összeállitotta: Balázs Magdolna

Foto: faktor.hu

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.