0 0
Read Time:1 Minute, 11 Second

A svájci központú MET-csoport belépett a romániai megújulóenergia-piacra. Az európai integrált energiavállalat keddi tájékoztatása szerint részvényvásárlási szerződést írtak alá a fotovoltaikus projekt összes jogát birtokló, az ügylet lebonyolítására létrehozott vállalkozás felvásárlásáról. Az energiavállalat 100 százalékos részesedést vásárolt egy tervezési fázisban lévő, 52 megawatt (MWp) teljesítményű napenergia-projektben, amely várhatóan 2023 első negyedévében éri el az építésre kész állapotot, egy évvel később pedig üzembe is állhat.

Az adásvétel tárgyát képező, Románia déli részén, Bukarest közelében található létesítmény éves energiatermelése mintegy 82 gigawattóra (GWh) lesz, ami 50 ezer háztartás átlagos éves fogyasztásának felel meg. Olaszország, Spanyolország és Lengyelország után Románia a negyedik ország, ahol a MET csoport megújuló portfóliójának bővítése céljából projektet vásárolt az idén.

Christian Hürlimann, a MET csoport megújulókért felelős vezérigazgatója a közleményben kifejtette: a társaságnak Magyarországon, Bulgáriában, Lengyelországban, Olaszországban és Spanyolországban is vannak nap- és szélerőműparkjai. Céljuk, hogy földrajzilag diverzifikált megújuló portfóliót építsenek ki Európában, ezért Németországban és más nyugat-európai országokban is folyamatosan keresnek befektetési lehetőségeket. A svájci központú MET csoport európai integrált energiavállalat, amelynek tevékenysége kiterjed a földgáz- és az árampiacra, valamint energetikai eszközök kivitelezésére és működtetésére. Leányvállalatai révén 13 országban van jelen, 27 ország gázpiacán és 22 nemzetközi kereskedelmi ponton aktív. A cégcsoport konszolidált árbevétele 18,1 milliárd euró volt 2021-ben, az előző évi 11,2 milliárd euró után. A kereskedett gázmennyiség 55 milliárd köbméter, a kereskedett árammennyiség több mint 50 terawattóra (TWh) volt tavaly.

Forrás: krónikaonline.ro

Foto: Profit.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.