0 0
Read Time:1 Minute, 21 Second

A Nemzetközi Auschwitz Bizottság kedden kijelentette, hogy “megdöbbent” Orbán Viktor magyar miniszterelnök “nem kevert magyar fajról” szóló nyílatkozatától, és felhívást intézett az Európai Unióhoz, hogy “határolódjon el az ilyen rasszista célzásoktól”.

A budapesti nacionalista vezető „otoba és veszélyes” beszéde a Holokauszt túlélőit “saját kirekesztésük és üldözésük sötét időszakaira” emlékezteti, hangsúlyozta Christoph Heubner, a szervezet alelnöke.

A magyarországi zsidó közösség is reagált Orbán Viktor tusnádfürdői beszédére.

„Sokféle faj népesíti be a bolygónkat. Két lábon, dolgozva, beszélve, és néha gondolkodva azonban csak egyetlen faj él e földön: a Homo Sapiens Sapiens”,  mondta Frölich Róbert, Magyarország főrabbija egy Facebook-bejegyzésében, közölte az Agerpres Hírügynökség által idézett AFP.

A magyar kormányfő szombaton Tusnádfürdőn kijelentette, hogy „a világ a veszélyek korába lépett, és a korábban megrendíthetetlennek hitt tartóoszlopai repedeznek a nyugati civilizációnak”. Véleménye szerint a „migrációs jelenség kettéosztotta Európát, és e két fék között csata zajlik”.

„A legfontosabb kihívást továbbra is a népesédés kérdése jelenti. Több a temetés, mint a születés. (…) A második kihívás a migráció, amely kettéosztotta Európát, s így a Nyugat ketté vált:

egyik fele egy olyan világ, ahol európai és Európán kívüli népek élnek együtt, és ezek az országok többé nem nemzetek, csupán népek konglomerátumai. Ez már nem Nyugat, hanem a Poszt Nyugat, és a matematikai szabályok szerint, bekövetkezik a nagy demográfiai változás. Kontinensünk ebbe felében (…) 50 százalék fölé emelkedik a nem európai származásúak száma”, nyílatkozta Orbán.

A magyar kormány megvédte magát kedden. Kovács Zoltán szóvivő szerint „félreértelmezésről” van szó, „olyan emberek részéről, akik nem értik egyértelműen a különbséget a zsidó-keresztény világ különböző etnikai csoportjainak keveredése és a különböző civilizációk népeinek keveredése között”.

Forrás: digi24.ro

Fordította: Balázs Magdolna

Foto: monitorulexpres.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.