0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second

Gyergyószentmiklóson is megnyitotta a napokban területi irodáját a magyar kormány székelyföldi gazdaságélénkítő programját lebonyolító Pro Economica Alapítvány.

A marosvásárhelyi székhelyű Pro Economica Alapítvány Sep­siszentgyörgy és Szé­kely­udvarhely után Gyergyó­szent­mik­lóson is megnyitotta területi irodáját, a város főterén, a Szabadság tér 23. szám alatt, az RMDSZ helyi szervezetének székházában. A megnyitón Kozma Mónika, az alapítvány ügyvezető igazgatója szólt a magyar kormány gazdaságfejlesztési programjának célkitűzéseiről. Elmondta: a Gyergyói-medencéből 11 vállalkozás pályázott a Székelyföld gazdaságfejlesztő program keretében mezőgazdasági termeléshez és feldolgozáshoz szükséges nagyberuházások megvalósítására. Megjegyezte, van köztük tejfeldolgozással foglalkozó vállalkozás, valamint olyan is, amely erdei gyümölcsök feldolgozását indítaná el, amennyiben pályázata nyertes lesz.

A benyújtott pályázatok elbírálás alatt vannak; következik a székelyföldi program második fázisa, az úgynevezett kis összegű, vissza nem térítendő támogatások szakasza. Kozma Mónika hangsúlyozta, a területi irodákra ezen pályazatok lebonyolításához van szükség, hogy az érdeklődő gazdák minden információt a leghitelesebb forrásból kaphassanak meg, s személyes kapcsolatot tudjanak tartani az alapítvány munkatársaival.
A megnyitón elhangzott az is, felmérik az igényeket, majd várhatóan áprilisban döntenek arról, hogy az egyes térségekben a mezőgazdaság milyen területeit támogatják, s a pályázatok meghirdetése azt követően várható. Az ügyvezető arra kérte az érdeklődőket, kövessék az alapítvány híreit.

Az iroda megnyitóján Barti Tihamér, a megyei tanács alelnöke azt mondta, nagy lehetőség a székelyföldi gazdáknak a magyar kormány által felkínált pályázati lehetőség, s reméli, minél többen élni fognak vele a gazdaság fejlődése érdekében.

Forrás: hargitanépe

Foto:Székelyhon

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.