0 0
Read Time:1 Minute, 18 Second

A Gazdasági, Vállalkozási és Idegenforgalmi Minisztérium (MEAT) 200 000 euró összeghatáron térítésmentes finanszírozást nyújt a gyógyfürdői és balneoklimatikus üdülőhelyek gazdasági szereplőinek, akik turisztikai, gyógyfürdői, kulturális, sport- és szabadidős infrastruktúrába fektetnek be, tájékoztatott a MEAT sajtóközleményében.

A minisztérium álláspontja szerint az állami költségvetésből származó pénzügyi támogatás célja – ami a projekthez kapcsolódó elszámolható kiadások áfa nélküli értéke legfeljebb 50%-ának felel meg -, hogy hozzájáruljon a turisztikai és a kapcsolódó szolgáltatások minőségének javításához, beleértve a HoReCa területén alkalmazott személyzet szakmai képzésére fordított költségeket is. A programra a folyó évre elkülönített összegek 15 000 000 lejt tesznek ki.

A minisztérium közlése szerint a következő típusú tevékenységeket finanszírozzák:

– turisztikai szálláshely-, közétkeztetési és gyógyfürdői funkciókkal rendelkező turistafogadási struktúrák bővítését és rehabilitációját, beleértve a természetes gyógyító tényezők befogását és ezek szállítási hálózatait;

– a gyógyfürdők kulturális, sport- és szabadidős létesítményeinek építését, bővítését és rehabilitációját;

– a gyógyfürdői kezelésekhez szükséges specifikus berendezések, bútorzat és gyógyászati ​​felszerelések beszerzését;

– a kedvezményezett tulajdonában lévő struktúrák keretében foglalkoztatott alkalmazottak szakmai képzését a HoReCa területén.

„A pályázati kiírás szeptemberben indul és a regisztráció kizárólag online történik. A gazdasági szereplők által sikeresen benyújtott kérelmeket az erre a célra szolgáló elektronikus űrlap kitöltése és az igazoló dokumentumok csatolása után azok a Kis- és Középvállalkozási Ügynökségek ellenőrzik, amelyekhez tartoznak, a   nyilvántartási számok és a jóváhagyott költségvetés szerinti sorrendben. Megjegyzendő, hogy egy kedvezményezett a felhíváson belül egy projektre regisztrálhat. A regisztráció érvényességének pontos időpontját, valamint a pályázatok benyújtásának időszakát az intézmény honlapján a tényleges regisztrációs folyamat megkezdése előtt legalább három munkanappal korábban közöljük, a program megvalósítási rendjének megfelelően”, pontositott közleményében a  minisztérium.

Forrás: economedia.ro

Fordította: Székely Dénes

Foto: Economedia

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.