0 0
Read Time:45 Second

A Vidéki Beruházásokat Finanszirozó Ügynökség (AFIR)  július 12-én bejelentette, hogy a hónap folyamán benyújthatják pályázataikat azok a kisgazdák, akik a 2020-ig érvényes Országos Vidékfejlesztési Program (PNDR) keretében, a 6.3 (kisméretű farmok fejlesztése) intézkedéscsomag alapján 15 ezer euróig terjedő, téritésmentes európai uniós támogatásban szeretnének részesülni.

A nyertes pályázatok esetében az emlitett összeget két részben folyósitják: 75%-ot a finanszirozási döntés jóváhagyásakor és 25%-ot az üzleti tervben kitűzött célok megvalósitásakor.

A kisméretű farmok fejlesztésére hivatott intézkedéscsomag nagy érdeklődésnek örvendett. Mostanig az AFIR 26.859 kisfarmot finanszirozott, több mint 203 millió euro értékben, amelyből több mint 33 millió eurót a hegyvidéki térségek fejlesztését célzó 2.209 pályázatra igényeltek.

Az AFIR ezidáig több mint 154 millió eurót folyósitott a kisgazdák folyószámláira. A 2014-2020 közötti időszakra érvényes Országos Vidékfejlesztési Program keretében kidolgozott 6.3-as intézkedéscsomagot az AFIR honlapján a múlt hét végén közölték.

Forrás: Agerpres

Traducerea:Péterfy Tünde

Foto:Finantare.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.