0 0
Read Time:1 Minute, 39 Second

Az Advent International befektetési alap tulajdonában lévő Zentiva Csoport Baranyai Zsoltot bízta meg romániai gyárának vezetésével. Baranyai Margareta Tănase helyébe lép, aki a bukaresti Zentiva gyárban eltöltött 37 év után vonul vissza e szakmai tevékenységből.

„Köszönöm a Zentivának a lehetőséget, amit felkínált nekem. Életem nagy részét itt töltöttem, hálás vagyok és nagyon szerencsésnek tartom magam, amiért egy olyan nagylelkű küldetéssel rendelkező cégnél dolgoztam, amely modern és hozzáférhető gyógyszereket biytosított a románoknak. A céget második otthonomnak tekintettem. A leginkább kollégáim emberségét, komolyságát és szakmai hozzáértését köszönöm. Sok sikert kívánok valamennyiüknek, míg Zsoltnak olyan szép, érdekes és hosszú karriert, mint amilyenben nekem volt részem a Zentivánál és az itt dolgozó emberekkel együtt” – nyílatkozta Margareta Tănase.

Margareta Tănase 15 éven keresztül irányította az ipari tevékenységet, kezdetben a Zentiva SA gyárnál, majd később a Labormed gyógyszergyárnál, amelyet a Zentiva Group 2020-ban vásárolt meg.

Baranyai Zsolt több mint 15 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik a termelés területén, földgáz- és gyógyszeripari cégeknél dolgozott. Ő fogja irányítani a Zentiva csoport mindkét romániai gyárát.

Az elmúlt három évben a Xellia Pharmaceuticals vezérigazgatója volt, a gyógyszeripari hatóanyagok (API) területén tevékenykedett.

Korábban öt évig a Teva Pharmaceutical-nál dolgozott, ahol különböző vezetői beosztásokat töltött be, mint például, termékbeszerzési igazgató, a működési kiválóság és projektmenedzsment igazgatója, az ellátási lánc vezető igazgatója és operatív igazgató.

„Örülök, hogy csatlakozhatok a Zentiva Csoporthoz, és hozzájárulhatok annak rendkívüli fejlődéséhez. Örömmel vállalom a felelősséget a romániai ipari műveletekért és  örülők, hogy egy tapasztalt és professzionális csapattal dolgozhatok a helyi termelés folytatása és teljesítményének növelése érdekében, még ezekben a változékony időkben is” , deklarálta Baranyai Zsolt, a Zentiva Románia ipari műveletekért felelős igazgatója.

Romániában a Zentiva csoport, melynek központi székháza Csehországban van, a Zentiva S.A., a Labormed-Pharma SA és a Labormed Pharma Trading SRL (korábban Alvogen România SRL) társaságokat tömöríti. A csoport a generikus gyógyszerek fő szállítója, amely több mint 15 terápiás területet fed le, mint amilyen a fájdalomterápia, urológia, gasztrointesztinális betegségek, reumatológia, onkológia és cukorbetegség.

Sursa: zf.r

Ford]totta: Péterfy Tünde

Foto: www.zf.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.