A tusnádfürdői nyári szabadegyetem kiértékelése a fórum szervezőinek szemszögéből

tusvanyosA tusnádfürdői nyári szabadegyetemet, vagy ahogy közismert, a Tusványost, az idén július 19 és 24 között szervezték meg. A fórum záróestjén, a szombat esti koncertláz előtt, a Tusványos Press rövid inerjúkat készitett a szervezőkkel és táborfelelősökkel. Ezekből az interjúkból ragadtunk ki mi is néhány gondolatot.

Mint az irásból kiderült, Tárnok Mária, a Pro Minoritate Alapítvány (a tábor egyik szervezője – szerk.) kuratóriumi elnöke büszkén nyilatkozott arról, hogy idén két új sátorral bővült a tábor: a Kriza János Népzenei sátorral és a Janus Pannonius Irodalmi Kávéházzal, és mindkettőt sikerült értékes és népszerű tartalommal megtölteni. Véleménye szerint a legjobb és legnehezebb nap a csütörtöki nap volt, amikor a Tankcsapda és Rúzsa Magdi koncertekre közel 18.000 ember vonult be. Azonban e kritikus tömeg a kiváló csapatmunkának és koordinációnak köszönhetően nem jelentett problémát.

Az újdonság fejezetében Fekete Réka főszervező is a népzenei sátort emelte ki. Sikerélményről kérdezve, elmondta, hogy szervezőkként mindig úgy érzi, az adott év a csúcsév, aztán kiderül, hogy a következő évben még mindig lehet überelni az előző csúcsévet. További siker, hogy a régről összeszokott remek csapatnak köszönhetően szervezői nehézség nélkül ment minden, mondotta Fekete Réka.

Sándor Krisztina, politikáért felelős szervező egyik fő feladatköre a programok előzetes egyeztetése volt, melyekben kihívást is lát sokszor. Ilyen például a program idejében való megjelenése, amelyet minden évben próbálnak betartani, de az aktualitások és egyeztetések miatt néha mégis módosítaniuk kell. Ő is kiemelte a kitűnően működő, összeszokott szervezői csapatmunkát.

Vadász-Szatmári Huba, táborigazgató számára igazi kihívást jelentett a 63 kg-os sörhordók súlya, bár az, hogy maga is emelt volna ezekből, nem derült ki a beszélgetésből.  De mindent a résztvevők szomjúságáért, nemde? Esetében a táborbontás sem egyszerű történet, ezért azt üzente a nagyvilágnak: szervezzük át nonstoppá Tusványost!

Fazakas Szabolcs, a mindenesek koordinátora csapatával három váltásban álltak a szervezők rendelkezésére. Igazi problémamegoldók voltak.

Erdei Barna színpadfelelős a backstage és a zenekarok protokolljának a mestere. Emiatt az együttesek beállása és a pontos koncertkezdés igazi kihívás és minden esti stresszfaktor, hogy mindig minden a terv szerint haladjon. Mosólyt gerjesztő szituációkat szült továbbá a szervezőcsapat három Barni névre hallgató tagja, mert néha bizony keveredtek az információ- megosztások és a személyek. Igazi dilemma lehetett az elején, hogy milyen kérdéssel, melyik Barni számát tárcsázzák.

Zamfirescu Andrea, elszállásolásokért felelős szervező sikerélménye az idén, hogy minden a legnagyobb rendben zajlott a zárt sátortáborban. Újdonságként hatott a lakókocsik nagyobb száma, mely korábban nem volt ennyire jellemző. Büszke arra, hogy 220-230 önkéntes és szervező közös munkájának szép eredményét láthatták az elmúlt egy hétben.

Popa Ilona főszervező státusza lépésről lépésre haladó folyamat volt. Ilona volt már raktárban, programfüzetekért felelős, fősátras, így az elmúlt évek során igazán beleláthatott a különféle munkafolyamatokba és a főszervezőséget is könnyebb volt átfognia.

Kedves Péter, a beléptetőrendszer felelőse egyértelmű sikerélménynek tekintette a kiskorúaknak járó karszalagok tavalyi bevezetését, mellyel rengeteg kellemetlen esetet ellehet elkerülni. Mint elmondta csütörtökön 16.000 ember, pénteken 13.500 ember tartózkodott a tábor területén, amit a tábor gazdagabb és változatosabb kinálatával magyarázott. Vicces sztorija rögtön a kutyabeléptető szigorítás után történt, amikor egyik kutya gazdája telefonon érdeklődött: “Nem tudod mennyi egy szájkosár ára most Csíkban?”

Foto: www.tusvanyos.ro

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.