0 0
Read Time:1 Minute, 17 Second

A Fidesz-KDNP jelöltje 131 szavazatot kapott a titkos voksoláson. A baloldali ellenzék által támogatott Majtényi László volt ombudsmanra 39-en szavaztak. Áder Jánost a második fordulóban választotta ismét államfővé a parlament, miután az első kör – kétharmados támogatás híján – eredménytelen volt. A második szavazáson már csak az számított, ki kap több voksot, tájékoztatott a hirado.hu portál.

A köztársaságielnök-választást megelőző beszédében Áder János elmondta, hogy az elmúlt öt év megerősítette abban, hogy “életünk központi kérdésévé kell tenni a teljesítményt”.

“Másodszor ért a megtiszteltetés, hogy erre a tisztségre jelöltek” – nyitotta beszédét Áder János. Az államfő egyben megköszönte Majtényi Lászlónak, hogy vállalta a megmérettetést.
Az államfő a köztársaságielnök-választást megelőző beszédében számot adott az eltelt öt esztendőben végzett munkájáról. Felidézte, hogy 2012-ben azt ígérte, államfőként mindig a magyar érdekek és értékek szószólója lesz.

Hogy ez sikerült, azt Tomiszlav Nikolics szerb elnökkel való államfői találkozója igazolta, mert elérte, hogy Szerbia megbocsátott, és hatályon kívül helyezték a magyarok kollektív bűnösségéről szóló 1945-ös határozatot.

Kitért arra is, hogy eddigi elnöki munkájában kiemelt helyen szerepelt a jövő generációk iránti felelősség, hiszen “épített és természeti környezetünkért viselt felelősségünk közös”.

“Szomorú volt szembesülni a világ országaiban a kormányzati felelőtlenség, a rövidlátó kalmárszellem helyi és globális következményeire” – hívta fel a figyelmet a klímaváltozás veszélyeire.

Áder János azt mondta: az öt éve is vallott értékek alapján kívánja az államfői munkát végezni.

“Akarjuk-e, hogy éljen a haza, vagy sem” – zárta le beszédét Arany Jánost idézve a köztársasági elnök, közölte az inforadio.hu.

Forrás: hirado.hu, inforadio.hu

Foto: Reggeli Újság

 

 

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.