0 0
Read Time:2 Minute, 27 Second

Veress László, a parlament elnökének kabinetfőnöke olyan lakásban lakik, melyet egy alapítvány vásárolt meg a határon túli magyar tehetségek támogatására. Veress László kétségkívül határon túli tehetség : Erdélyből érkezett és vált Kövér László kabinetfőnökévé.

Az alapitvány neve „Magyar Tehetségekért Határtalanul”, amely mely 320 millió forintot kapott külföldről. Ebből 240 milliót költöttek arra, hogy luxus lakást vásároljanak Kövér László kabinetfőnökének.

Az alapítvány beszámolója szerint a 320 milliós támogatás egy Probillion Limited nevű cégtől érkezett. A cég egy Frank Liu nevű, tajvani származású üzletemberhez köthető, aki egy ideje Magyarországon él, és remek viszont ápol Kövér Lászlóval. Kövér László jó barátja. Kövértől kapott magyar állampolgárságot, Semlyén Zsolt pedig a magyar-kínai gazdasági kapcsolatok fejlesztéséért kitüntette.

A probléma csupán az, hogy az alapítvány az adomány nagy részét nem a határon túli magyarok támogatására fordította, hanem    13 millió forintért vásároltak egy Audi A6-os gépjárművet,  240 millió forintért megvásárolták a budai luxuslakást,    12,5 millió forintért egy visegrádi erdőszéli telket vettek, 4 millió forint volt az ingatlanvásárlások jogi költsége, 2,4 millió forintot négy magánszemély támogatására fordítottak, 35 millió forintot adtak az Erdélyben bejegyzett Ábel Egyesületnek. (Az egyesület elnöke az a Stefán Károly Róbert, aki megalapította a Magyar Tehetségekért Határtalanul Alapítványt.)

A helyzet tisztázásáért a 24.hu portál újságírói felhívták telefonon Veress Lászlót, aki először tagadta, hogy bármit is tudna az alapítványról és a budai lakásról, és hogy ahhoz neki vagy családjának bármi köze lenne, ám amikor szembesítették vele, hogy az anyósa volt az, akivel a kapuban találkoztak, amikor felkeresték az ingatlan, megszakította a telefonbeszélgetést.

A helyszínen egyébként semmi sem utal arra, hogy az alapítvány használná az ingatlant, csak a földhivataltól kikért tulajdoni lapról lehet tudni, hogy az épület a szervezeté.

Az alapítvány kuratóriumi elnöke, Visontai Kálmán, Veress munkatársa, a portál kérdésére előbb szintén tagadta, hogy Veress feleségének szülei élnének az alapítvány lakásában, majd ezt gyorsan arra módosította, hogy Veress rokonai “3-4 napja” vannak a lakásban, legfeljebb egy hétig. Később írásban már azt közölte, hogy az alapítvány szeptember 1-je óta „egy külhoni magyar házaspár” számára biztosít elhelyezést a lakásban, amíg a pár egyik tagjának súlyos, krónikus betegségét kezelik.

A Transparency International Magyarország feljelentést tett ismeretlen elkövető(k) ellen csalás és más bűncselekmények gyanúja miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányságnál, miután kiderült: nagyértékű ingatlant és autót vásároltak abból a 320 millió forintnyi, egy tajvani cég számlájáról érkezett támogatásból, amelyet korábban a Magyar Tehetségekért Határtalanul Alapítvány számára utaltak át.

Visontai az egész ingatlanbizniszt a járvánnyal indokolta, vagyis hogy a járvány miatt az alapítvány nem igazán tudta ellátni eredeti célját, a határon túliak anyagi támogatását, ezért befektetésként megvették a villalakást. Csakhogy azt még 2019-ben vásárolták.

Mindehhez még azt is hozzáfűzzük, hogy a Magyar Tehetségekért Határtalanul Alapítvány eredetileg meghatározott célja a bírósági bejegyzés szerint a határokon túl élő magyar nemzetiségű fiatalok felkutatása, tehetségük ápolása és egymás közötti kapcsolataik erősítése. Ennek ellenére az alapítvány 2019-es létrehozása óta nem sikerült sem egy honlapot, sőt még egy működő e-mail címet sem megadni elérhetőségként.

Forrás: 444.hu/ transparency.hu

Forrás: reddit.com

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.