0 0
Read Time:43 Second

Katonai tiszteletadás mellett vonták fel Magyarország nemzeti lobogóját az augusztus 20-i állami ünnepen, vasárnap reggel a Parlament előtti Kossuth Lajos téren.

A ceremónián Áder János államelnök, Simicskó István honvédelmi miniszter, Benkő Tibor, a Honvéd Vezérkar főnöke, a kormány több képviselője, továbbá állami és katonai szervezetek és a diplomáciai testület képviselői, valamint több száz érdeklődő is részt vett.

Ez alkalommal, Áder János köztársasági elnök a Sándor-palotában átadta a Szent István-rend kitüntetéseket. Délután, a Szent István-bazilika előtt szentmisét mutattak be Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek vezetésével.

Augusztus 20-a az egyik legrégibb magyar ünnepnap: Szent István király napja, a keresztény magyar államalapítás, a magyar állam ezeréves folytonosságának emléknapja. Egyben az új kenyér ünnepe is. Az Országgyűlés 1991-ben döntött úgy, hogy a nemzeti ünnepek – március 15., augusztus 20., október 23. – közül augusztus 20-át jelöli meg állami ünnepként.

Forrás: MTI

Foto: HIROS.HU

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.