0 0
Read Time:53 Second

Magyarország, az Európai Unió és a NATO tagja, Oroszország 2022-es teljes körű inváziója óta megtagadta a katonai segítségnyújtást Ukrajnának, és megakadályozta Svédország azon törekvését, hogy Törökország mellett csatlakozzon a NATO-hoz.

Az Egyesült Államok „csalódottságának” adott hangot Orbán Viktor magyar miniszterelnök Ukrajnával szemben folytatott politikája miatt, és elvárja, hogy Budapest beváltsa azon ígéretét, hogy nem utolsóként ratifikálja Svédország NATO-tagságát, nyílatkozta csütörtökön az Egyesült Államok külügyminisztériumának egyik magas rangú tisztviselője, akit a Reuters hírügynökség idéz.

“Úgy gondolom, csalódottak vagyunk amiatt, hogy Orbán miniszterelnök úgy döntött, egyedül marad az Európai Unióban, azzal, hogy megkérdőjelezi az ukránok támogatásáért folytatott küzdelmet”, mondotta Jim O’Brien, az Egyesült Államok külügyminisztériumának európai és eurázsiai ügyekért felelős helyettes államtitkára.

Az Orbán-kormány többször is megígérte, hogy nem lesz az utolsó, amely ratifikálja az északi ország katonai szövetséghez való csatlakozási szándékát, azonban Svédország NATO-jelöltségének jóváhagyása nem szerepel a magyar parlament tavaszi ülésszakának napirendjén.

Budapest és Washington között a viszony megromlott Svédország NATO-tagsága ratifikálásának elodázása, valamint Orbánnak az ukrajnai háború ellenére Moszkvához fűződő szoros kapcsolatai miatt.

Forrás:g4media.ro

Fordította: Balázs Magdolna

Foto: Aktual24

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.