0 0
Read Time:1 Minute, 14 Second

A fővárosban rendezett hagyományos termékek vásárán Florin Barbu földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter kijelentette, hogy “a sertést nem szabad és soha nem is fogják betiltani Romániában”, mig a húsvásárlási utalványok gondolata téves, mert ösztönzi a külföldről származó sertéshús fogyasztását.

A miniszter kihangsúlyozta azt is, hogy az Unirea mezőgazdasági és élelmiszeripari kereskedőház fontos szerepet tölt be a helyi termelőknek és feldolgozóknak a nagy üzletláncokba való integrációjában.

Az Unirea Kereskedőház révén szeretnénk elősegiteni a hagyományos román feldolgozók és termelők beilleszkedését a nagy üzletláncokba. Ezt bizonyos receptek alapján tesszük. Minden, Romániából származó terméket a “Casa Unirea” felirattal címkézünk, és feltűntetjük a fölrdajzi jelzést is. A helyi gazdákat, termelőket szeretnénk integrálni a nagy üzletekbe. Az Unirea Kereskedőház helyben kifizeti a helyi termelőknek a termékeket, hogy azok folytathassák tevékenységüket. Ugyancsak az Unirea Kereskedőház köt szerződéseket a kiskereskedőkkel. Ezt az anyagi erőfeszítést megtesszük, mert támogatnunk kell őket, meg kell adnunk nekik azt az anyagi részt, amire szükségük van. Úgy gondolom, hogy Romániában az a legfontosabb, hogy „megkóstoljuk” a hagyományt, román terméket fogyasszunk, vásároljunk, illetve éljünk és szeressük országunkat, amelyet a jó Isten adott nekünk, mondotta Florin Barbu.

A miniszter ugyanakkor emlékeztetett arra is, hogy Románia 1,5 milliárd eurós pénzügyi kerettel rendelkezik 2,4 millió hektárnyi öntözési infrastruktúra helyreállítására.

Megjegyzendő, hogy 2023. december 1. és 3. között zajlott a Fővárosi Tudor Arghezi Parkban az „Üdvözöljük Romániából!” vásár, amelyet a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) közösen szervezett. a 4. kerület városházával és a Caprirom Dél-Munténia Mezőgazdasági Szövetkezettel.

Forrás:replicaonline.ro

Forditotta: Péterfi Tünde

Foto: Agrointeligenta

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.