0 0
Read Time:1 Minute, 30 Second


Feszültség támadt a Fidesz és legfőbb romániai szövetségese, az Erdélyi Magyar Néppárt között – legalábbis a Magyar Hírlap publicistája szerint. Bayer Zsolt Tőkés Lászlótól és a Jobbik erdélyi térhódításától félti Orbán Viktor választási sikerét – tájékoztat a www.hvg.hu. portál. A szerző irásában az Erdélyi Magyar Néppárt vezető politikusát korholja. Bayer Zsolt publicista nehezményezi, hogy a Fidesz-szövetséges Erdélyi Magyar Néppárt vezető tisztségviselői felszólalási lehetőséget biztosítottak a Jobbiknak az erdélyi magyar ifjúsági (EMI) táborban. A Jobbik “a magyar kormány elleni fellépésében, a gyűlöletkeltésben és alpári demagógiában” a balliberális médiával vetekszik – írja Bayer a Tőkés László RMDSZ-es politikusnak és Borbély Zsolt Attilának, az Erdélyi Magyar Néppárt és a Jobbik tagjának szóló nyílt levelében.
Bayer Zsoltot az dühítette föl, hogy az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke, Toró T. Tibor nemrég arról beszélt, hogy a Jobbik visszahozta a tiszta beszédet a politikába. Holott nemrég Tusnádfürdőn Toró még Orbán mellett ült, és mindent megtett, nehogy lemaradjon a magyar miniszterelnökkel közös fotókról. Ráadásul arról a Jobbikról beszélt, “amelynek az elmúlt években a legfőbb nemzetpolitikusa Szegedi Csanád volt” – fogalmazott Bayer.
Tőkést Bayer azért feddi meg, mert a függetlenként elnyert EP-mandátumát felcserélte a Fidesszel nem szövetséges RMDSZ listavezető helyével, szövetséget kötve Markó Bélával. “Képzeld el, László, (…) mi lett volna, ha 2008-ban például Orbán Viktor ‘nemzeti összefogásra’ lépett volna Gyurcsánnyal” –  mondotta Bayer, egy szerinte hasonló forgatókönyvet vázolva fel
“Én eddig azt hittem, barátja akarsz lenni Orbán Viktornak, és nem az ellensége” – írja Tőkésnek Bayer. “Pontosan tudod, milyen erők részéről milyen vesszőfutásnak van kitéve Magyarország, milyen célkereszteket rajzoltak már Orbán Viktor szívére és homlokára” – korholja Tőkés Lászlót a publicista. Szerinte Tőkés “mintha egy pohár pálinkát kérne”, úgy kért Orbántól védhatalmat. Ez a kérés annyira rosszkor jön – véli a publicista -, hogy azzal Tőkés azok érdekét szolgálja, “akik Orbán Viktor bukásában érdekeltek”, irja végezetül a www.hvg.hu.  portál.
Péterffy Tünde
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.