0 0
Read Time:1 Minute, 14 Second

Az utolsó meghallgatás

A Facebook közösségi oldalon adta hírül Beke István, az ún. székelyföldi terrorper egyik résztvevője, hogy pénteken, június 22-én – éppen születésnapján – a Legfelsőbb Semmítőszéken és Bíróságon az ő és a Szőcs Zoltán ügyében lezajlott az utolsó tárgyalás. Jövő pénteken, június 29-én, talán ítéletet is hirdetnek, tudtuk meg a Székely Hirmondó honlapjáról.

Megjegyzendő, hogy az itélethirdetéssel kapcsolatosan a Legfelsőbb Semmitőszék és Biróság honlapján július 4-e szerepel határidőként. A Hirek Határok Nélkül/Ştiri Fără Frontiere honlap által megkérdezett jogászok szerint, megtörténhet, hogy e határidőt meghosszabitják.

Mint ismeretes, Bekééket 2015 decemberében vették őrizetbe terrorizmus vádjával, de ez lassan semmivé foszlott, és egyértelművé vált, hogy meghurcoltatásukkal valójában a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom „lefejezése” volt a hatóságok célja. Perük először a Bukaresti Táblabíróságon zajlott, ahol eléggé sajátos ítélet született: napra pontosan annyi börtönbüntetést kaptak, amennyit vizsgálati fogságban töltöttek. Ezt fellebbezte meg a két kézdivásárhelyi fiatal, ugyanakkor a felperes DIICOT is élt ezzel a jogával, ezért az ügy a legfelsőbb bíróságra került.

„A tárgyalás nagy részét az ügyész vádbeszéde képezte, aki indokolta, hogy miért kellene ismételten megváltoztatni a jogi besorolást, és az alapján ítéletet hozni. Megalapozatlannak tartja a táblabíróság ítéletét, merthogy az nincs összhangban a »bizonyítékokkal«. Szerinte mi, vádlottak mindvégig félrevezető magatartást tanúsítottunk, nem akartuk, hogy kiderüljön az igazság, hogy bevállaltam a robbanószerkezet elkészítését nem is egy, hanem több helyen. Ecsetelte mérnöki képességeimet, felrótta, hogy folyamatosan változtattuk a védelmet – írja Beke István.
Az alperesek ügyvédei védenceik felmentését és becsületük helyreállítását kérték.

Forrás: Székely Hirmondó

Foto:Observatorul de Covasna

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.