0 0
Read Time:1 Minute, 27 Second
winkler
Forrás:www.rmdsz.ro

Interjú Winkler Gyula EP-képviselővel 

Magyarország kormánya nemrég utasítást adott a belügyminiszternek, hogy haladéktalanul kezdje meg a magyar–szerb határ fizikai lezárásának előkészületeit.

 Winkler Gyula európai parlamenti képviselőt megkérdeztük, hogy hogyan reagálnak a többi, kárpát-medencei magyar európarlamenti képviselők Magyarország intézkedésére?

“Magyarorzág bejelentése óta, ami most történt, nem találkoztam  kollégáimmal. Most három súlyos kérdés vetekedik, ami az Európai Unió intézményeinek intézkedéseit és figyelmét illeti. Az első a görög kérdés, ezzel párhúzamosan, a bevándorlás kérdése és az ukrajnai helyzet. A görög kérdéssel különleges EU-csúcs fog foglalkozni. De én azt várom, hogy a bevándorlás és a menekültüggyel is a napokban intézkedések történjenek, legalábbis kerüljön sor magas szintű találkozókra, mert, úgyanis, a múlt héten ebben az ügyben tartott belügyminiszteri tanács eredménytelenül zárult; nem tudtak megegyezni az EU-tagállamok belügyminiszterei. Ilyen körülmények között én megvárom azt, hogy mi lesz ebből az egész dologból. Véleményem szerint a menekültügyre és a bevándorlásra egy közös európai álláspontot kellene kialakitani és valamilyen módon az uniós szolidaritásnak ebben a kérdésben is meg kellene nyilvánulnia.  Én azt remélem, hogy ez a bejelentés elmarad és nem fogja konkrét intézkedés követni”, hangsúlyozta Winkler Gyula.

Arra a felvetésünkre, hogy Sogór Csaba europai parlamenti képviselő egyik, nemrégi csikszeredai előadásán azt nyilatkozta, hogy “a jelenlegi ukrán helyzet és a bevándorló kisebbségek miatt kialakult feszültségek a kisebbségektől való félelem felerősödését eredményezték”, Winkler Gyula EP-képviselő megerősitette európai parlamenti kollégájának kijelentését, megemlitve a legutóbbi finn és dániai választások eredményeit, ahol a xenofób pártok óriási eredményt arattak. “Finnországban talán kormánykoalicióra és fog lépni az Igazi Finnek Pártja, amely lényegében egy bevándorlás ellenes párt. Mindezeket összevetve elmondhatom, hogy egyetértek Sógor Csaba EP-képviselővel”, nyilatkozta Winkler Gyula európai parlamenti képviselő.

 Az interjút készitette: Balázs Magdolna

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.