0 0
Read Time:1 Minute, 21 Second

robbantasHétfőn összeül a parlament nemzetbiztonsági bizottsága, hogy tájékozódjon a budapesti Teréz körúti robbanás körülményeiről. A kormány „mindenkitől felelősségteljes magatartást kér”. A két egyenruhás súlyos sérülésével járó esemény nyomán különös kéréseket is megfogalmazott a rendőrség. Az ügyben példátlanul hosszú ideig semmiféle hivatalos információt nem tettek közzé, elbizonytalanítva ezzel az állampolgárokat. A bombaszakértő szerint a pokolgép amatőr szerkezet volt, nem jellemző a terroristákra.

Hajtóvadászat indult a rendőrök elleni merénylet miatt – jelentette be Papp Károly országos rendőrfőkapitány tegnap esti sajtótájékoztatóján. Az altábornagy közlése szerint a robbantás célpontja az arra haladó járőrpár – így az egész magyar rendőrség – volt. Mint fogalmazott, az egyenruhásokat ki akarták végezni.

145 térfigyelő kamera felvételét elemzik, teljes ellenőrzést rendeltek el a robbanóanyagokkal kapcsolatban országszerte, vonatkísérést és határellenőrzést is bevezettek. Tízmillió forintos nyomravezetői díjat tűztek ki az elkövető felderítésére. A főkapitány azt mondta, hét verziót állítottak fel a bűncselekmény kapcsán, de egyikről sem közölt részleteket. A 145 kamerafelvétel ellenére a rendőrség sem fantomképet, sem fotót nem tett közzé a gyanúsítottról. Annyit közöltek, az elkövető 170 centiméter magas, 20-25 év közötti, világos horgászkalapot, sötét vászondzsekit, kék farmert, fehér sportcipőt viselő férfi. A nyomozást hivatalos személy elleni emberölés kísérlete miatt a Központi Nyomozó Főügyészség veszi át.

Mint ismeretes, szombaton 22 óra 30 perc körül történt a robbanás a fővárosban, a VI. kerületben, a Teréz körúton, a Király utcai kereszteződésben lévő egyik földszinti üzlethelyiségnél. A detonáció következtében a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) két gyalogos járőre súlyosan megsérült, mindkettőjüket kórházba szállították. Hírek szerint az egyik áldozat, egy rendőrnő életveszélyes állapotban van. A rendőrség a körzetet lezárta. A szerkezet minden valószínűség szerint szögbomba lehetett – a nagyobb pusztító hatás érdekében.

Forrás: népszava.hu

Foto: index.hu

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.