0 0
Read Time:1 Minute, 2 Second

A csíkszeredai The House Egyesület és a Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont közös projektet indít a „Civil háromszög a közösségi filantrópiáért” címmel, a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány (SZKA) koordinálásával. A kezdeményezést egy izlandi, lichtensteini és norvég közös finanszírozási alapból valósítják.

A projektet az SZKA székhelyén tartott sajtótájékoztatón mutaták be csütörtökön. Csáki Rozália, az SZKA ügyvezető elnöke történelminek nevezte ezt az összefogást, amelynek célja, hogy mindhárom térségben erősítse, segítse a civil szervezetek munkáját.

A projekt célja  szervezetfejlesztés, adománygyűjtő stratégiák kidolgozása, tanácsadó testületek létrehozása. Az együttműködés során egy cloud-funding online adománygyűjtő platformot is létrehoznának, valamint a tervek közt szerepel célirányos képzések szervezése alternatív adománygyűjtő stratégiák bemutatására.

Vas Réka, a projekt társkoordinátora a Csíkszeredai The House Egyesület képviseletében elmondta, hogy az általa képviselt szervezet baráti társaságként indult, de ahhoz, hogy céljukat, vagyis a gazdasági környezetet és az itthon maradó fiatalok boldogulását segíteni tudják, szintet kell lépniük. Ehhez kiváló lehetőség ez a társulás. Ugyanakkor a fenntarthatóság is cél, tehát a projekt lezárása után is folytatnák az együttműködést.

„Húszhónapos munkára készülünk”, fűzte hozzá Csáki Rozália. Ezt az Active Citizens Fund közel százezer eurós támogatása teszi lehetővé, amelyet pályázati úton nyert meg a szervezet. A közel száz benyújtott pályázat 15 nyertesének egyike volt az SZKA – tette hozzá Csáki Rozália.

Forrás: szekelyhon.ro

Foto: szekelyhon.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.