0 0
Read Time:48 Second

Nicolae Ciuca miniszterelnök egy amerikai vállalat képviselőivel tárgyalt egy kísérleti moduláris atomreaktor üzembe helyezéséről.

A kormányfő kifejtette, hogy az amerikai cég együttműködhet a Pitesti Intézettel, és két éven belül üzembe helyezheti a moduláris atomreaktort és az eredmények függvényében később bővítheti a teljesítményét.

„Ma is találkoztam egy amerikai céggel, amely az energiatermelő kapacitások, a moduláris atomenergia-kapacitások fejlesztésében érdekelt. A tegnap esti találkozón megállapodtunk abban, hogy az Oltenia hőerőműnél lehetőség van arra, hogy viszonylag rövid időn belül, pontosabban májusban, még egy turbinát üzembe helyezzenek, ami 300 MWH-val növeli meg a termelési kapacitást, mig a radnóti hőerőműnél is, reményeink szerint, sikerül befejezni a munkálatokat az év végéig, így ott is legalább 210 MWH-val növelhető a villamosenergia-termelési kapacitás”, nyilatkozta Nicolae Ciucă.

A kormány közleménye szerint a Last Energy vállaltról van szó, amelyet “a Space X projektek fejlesztésében részt vevő befektetők támogatnak”.

A Last Energy innovatív megoldásokat fejleszt kis moduláris atomreaktorokhoz (20 MWh beépített kapacitás).

Forrás: gds.ro

Forditotta: Székely Dénes

Foto edupedu.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.