0 0
Read Time:59 Second

Tristan da Cunha: egy varázslatos sziget az Atlanti-óceán déli részének kellős közepén, és a Föld hivatalosan is legelszigeteltebb lakott területe. Mindössze 242-en élnek itt.

A brit fennhatóság alá tartozó szigetcsoport nagyjából félúton Afrika és Dél-Amerika között emelkedik ki az óceánból. Egy 98 négyzetkilométeres lakott, és néhány kisebb lakatlan szigetből áll. Előbbin is csak egyetlen település található, Edinburgh of the Seven Seas, azaz A Hét Tenger Edinburgh-ja. Itt mindössze 242-en élnek.

Dél-Afrikától nagyjából 2800, Dél-Amerikától pedig 3300 kilométerre fekszik. A legközelebbi lakott település 2437 kilométerrel északabbra, a híres Szent Ilona-szigeten található, amely ugyancsak az Egyesült Királyság fennhatósága alatt áll.

Bár repülővel könnyen megközelíthető lenne, Tristan da Cunha annak köszönheti az elszigeteltségét, hogy a mai napig nem épült rajta repülőtér. Így pedig kizárólag hajóval közelíthető meg a szigetcsoport, ami Magyarországról egy teljes hetet vesz igénybe, szemben egy félnapos repülőúttal.

Mivel ez régebben sem volt másképp, sőt, az információs csatornák palettája akkor még meglehetősen szűkös volt, így a hírek elég lassan értek el a sziget lakóihoz. Olyannyira, hogy az első világháború végéről csak 1919-ben szereztek tudomást, amikor arra járt egy brit cirkáló – írja a Földjáró.

Forrás: velvet.hu

Foto:velvet.hu

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.