0 0
Read Time:1 Minute, 21 Second

Forgó Gábor polgármester és mátraderecskei szakemberek látogattak a csíkszentimrei Büdösfürdőre szerdán, február 20- án. Mátraderecskén működik egy mofetta központ, amely a tavaszi- őszi időszakban 200-250 látogatót fogad. E példa bemutatásával a Heves megye testvértelepülés segítene a Büdösfürdőn elindított beruházások továbbvitelében.

Forgó Gábor kifejezte, hogy nyitottak a partnerségre, amely által közösen hívnának le EU-s forrásokat, mert Mátraderecskén is szeretnék folytatni a fejlesztést. A küldöttség Kencse Előd vezetésével meglátogatta a turisztikai információs iroda és a két mofetta félkész állapotban levő épületét. Mint mondták a magyarországi mofetták szegényebbek kénben, mint a büdösfürdői.

„Széleskörű együttműködés indult el Büdösfürdő fejlesztése érdekében. A célkitűzés egy olyan szakmai érdekeltség létrehozása a csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház szakembereinek bevonásával, amely hosszú távon meghatározza Székelyföld gyógyturizmusát”- mondta Fülöp Kinga, Csíkszentimre polgármestere.

Forgó Gábor elmondta, hogy a mátraderecskei mofetta önkormányzati tulajdonban van, most már profitot is hoz. 15 személynek biztosít munkahelyet és tavaly 38.000 kezelés történt.

„Azért vagyunk itt, hogy visszafordítsunk valamit a 25 éves tapasztalatunkból Székelyföldnek, amit tulajdonképpen innen kaptunk. Összefogással, együtt szeretnénk pályázni uniós alapokra, ami anyagi fedezetet biztosítana az infrastruktúra fejlesztésére, valamint a kísérletekre. Mindez azon alapszik, hogy be tudjuk bizonyítani a gáz jótékony hatását, amit az orvos szakma is elismer.

A két település képviselői mellett a találkozón jelen volt Tánczos Barna szenátor, Konrád Judit kórházigazgató és a megyei kórház orvoscsapata, valamint a Mátraderecskei mofettát működtető orvosok csoportja.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke üdvözölte a kezdeményezést, mert mint mondta, lépésről lépésre kiaknázódik a fürdőhelyiség turisztikai vonzereje, ami az egész Csík-vidék fejlődését hozhatja magával.

„Együtt felgyorsíthatjuk a fejlődést, de az idelátogatók nagyobb létszámára is fel kell készülnünk”- nyilatkozta Borboly Csaba.

Forrás: hargitanépe

Foto: Ziar Harghita

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.