0 0
Read Time:51 Second

Erdély legismertebb épületeinek makettjeiből nyílt szabadtéri kiállítás a székelyudvarhelyi Székely Támadt-várban.

A szeptember végéig ingyenesen látogatható tárlaton 21 erdélyi műemléképület műanyagból készült makettjét nézhetik meg az érdeklődők – a törcsvári kastélyét, a Vajdahunyad váráét, Déva váráét, Fogaras váráét, a székelyudvarhelyi városházáét, a csíkszeredai Mikó-várét, Berethalom szász vártemplomáét, valamint a dési zsinagógáét.

A maketteket a Székelyföldi Legendárium projekt köré tömörült, fiatalokból álló csoport készitette, akik már régóta gyűjtik a térség legendáit és rajzfilmeket is készitenek a gyermekeknek.

Fazakas Szabolcs, a projekt “lelke” az Agerpres hirügynökségnek elmondta, hogy a “Kis-Erdély”-nek nevezett szabadtéri kiállitáson bemutatott épületeket úgy válogatták ki, hogy ezek makettjei  a térségben élő valamennyi kisebbséget képviseljék. Mint hozzáfűzte, a most kiállított és további 30, Erdély reprezentativ épületének makettjéből 2018-ban a várossal határos Szejkefürdőn alakítanak ki makettparkot.

“Célunk az, hogy a Székelyudvarhelyre látogató turisták megtekinthessék Erdély legfontosabb épületeit, lévén, hogy e szabadtéri kiállitás multikulturális jellegű”, hangsúlyozta Fazakas Szabolcs.

A bemutatott épületekről a  látogató román, magyar és angol nyelven tudhat meg több  információt.

Forrás: Agerpres

Forditotta: Székely Dénes

Foto: Agerpres

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.