0 0
Read Time:1 Minute, 7 Second

A Közúti Infrastruktúrát Kezelő Országos Vállalat (CNAIR) által a közösségi portálokon nemrég közölt képsorozat szerint  megkezdődtek annak a hét kilóméter hosszú, a Brăilanál épülő dunai függőhídhoz vezető út megépítésének előzetes munkálatai, amely a létező úthálózattal összeköttetést teremtő 23 kilóméternyi új út részét képezi.  A hét kilóméternyi útszakasz megépítésére az engedélyt március első felében bocsátották ki.

Az utóbbi 30 évben a legnagyobb romániai infrastrukturális beruházásnak számitó dunai függőhíd tervezési és kivitelezési megbízását 2018-ban nyerte el az olasz Astaldi és a japán IHI Infrastructure Systems Co. konzorciuma. A szerződés szerint a munkálatokat 2023-ban fejezik be. A tervezésre másfél, a kivitelezésre pedig három évet szántak a kiírásban.

A híd megépítésére az Európai Regionális Fejlesztési Alapból mintegy 363 millió eurót irányoztak elő, térítésmentesen.

A tervek szerint a Duna feletti függőhíd teljes hossza 1.974 méter, középső nyílása 1.120 méter lesz, amelyhez hozzáadódik a két szélső nyílás: a Brăila-i part felőli 489 méter magas és a Tulcea-i part felőli 364 méter magas nyílás. A Brăila-híd elkészülte után, hosszúsága és a középső nyílás szempontjából, Európa harmadik hídja lesz.

A híd szélessége 31 méter lesz, 2×2, egyenként 3,50 meter széllességú közúti forgalmi sávot foglal magába.  A két, egyenként 2,8 m széles járda a gyalogos és kerékpáros forgalom mellett a karbantartást is szolgálja.

Forrás: agerpres.ro

Fordította: Péterfy Tünde

Foto:hargitanepe.ro

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.