Erdélynek is van már képviselete a Jobbik Országos Választmányában

Szavay Istvan
Szavay Istvan

 A Jobbik az egyedüli magyarországi párt, amely alapszabály-módosítással tavaly októberben biztosította a külhoni Jobbik-csoportok számára, hogy tagokat delegáljanak a párt egyik legfőbb döntéshozó szervébe, az Országos Választmányba. E testület a nemzeti radikális párt két kongresszus között ülésező legfőbb politikai, érdekegyeztető és döntéshozó fóruma, amelynek tagjai többek között döntenek számos szervezési kérdésről, elfogadják a párt költségvetését és véleményezik a Jobbik országos választási listáját is. A Választmánynak tavaly októberig a Jobbik Országos Elnöksége, a megyei és budapesti választmányok elnökei és küldöttei lehettek tagjai. E felsorolás egészült ki most elcsatolt területeink jobbikos delegáltjaival.

Erdély is a Választmányban

A Jobbik saját magán kezdte meg a nemzetünket mai napig is feldaraboló Trianon őrült átkának felszámolását akkor, amikor lehetőséget biztosított arra, hogy a környező országokban élő nemzettestvéreink is csatlakozhassanak munkánkhoz.” – mondta Szávay István országgyűlési képviselő, a Jobbik Nemzetpolitikai Kabinetének elnöke. Mint ismert, Szávay vezetésével még 2012 novemberében kezdődött el a párt külhoni csoportjainak megalakítása. Ennek jegyében elsőként Felvidéken alakult meg a Jobbik helyi csoportja, Kárpátalján, Délvidéken és Székelyföldön.  A nemzeti radikális párt alapszabályának megfelelően az erdélyi-partiumi és székelyföldi jobbikos csoportok szervezői nemrég választották meg maguk közül a Jobbik Országos Választmányának új tagjait. Az erdélyi és székelyföldi vezetők Kisgyörgy Leventét, a párt Marosszéki Csoportjának szervezőjét és Torkos Zoltánt, a párt Szilágy megyei csoportjának szervezőjét delegálták a Választmányba, póttagoknak pedig a szatmári Dula Zsoltot és az udvarhelyszéki Nemes Csabát választották.

„Nagy öröm számomra, hogy egy szebb, boldogabb, magyarabb jövő építésében vehetek részt”, nyilatkozta Torkos Zoltán,  a Jobbik Szilágy megyei csoportjának szervezője, hozzáfűzve: „A Kárpát-medencei magyarság összefogása és megerősítése csak egy erős anyaország segítségével lehetséges, ezt pedig kizárólag egy Jobbik-kormány képes végrehajtani”. Kisgyörgy Levente a Jobbik Marosszéki csoportjának szervezője a maga részéről elmondta, hogy, azért lépett be a Jobbikba, mert ez az egyetlen csonkaországi párt, amely „lélekben, szívben, szándékban és cselekedeteiben is tiszta és az önös érdekeken felülemelkedve nemzetünk megmaradásáért és újraegyesítéséért dolgozik. Nemzeti érzésű magyar emberként, székelyként felemelő és megtisztelő érzés egy ilyen folyton gyarapodó, nagy családhoz tartozni. Óriási megtiszteltetés, hogy erdélyi jobbikos szervezőtársaim engem választottak arra, hogy eljuttassam Székelyföld üzenetét, az itt élő emberek óhaját, panaszait, problémáit Budapestre”.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.