Érvénytelen a referendum

A férfi és nő házasságán alapuló “hagyományos” családról szervezett  alkotmánymódosító népszavazás érvénytelen volt a szavazatok teljes feldolgozottsága után is, hiszen a szavazati joggal rendelkezők valamivel több mint 20%-a járult az urnák elé, közölte hétfőn  a központi választási iroda.

A közzé tett adatok szerint mind a 19.040 szavazókörzetben sikerült megszámolni a szavazatokat. A 18.279.011 szavazati joggal rendelkező személy közül 3.857.308-an jelentek meg az urnáknál, ami 21,10 százalékos részvételnek felel meg. Az érvényes népszavazáshoz legalább 30 százalékos részvételi arány lett volna szükséges.

A “hagyományos” család alkotmányba iktatása mellett szavazott 3.531.732 személy, ami az igen szavazatok 91,56 százalékos többségét jelenti. A nem voksok száma 249.412 volt, ami 6,47 százaléknak felel meg. Emellett 76.111 érvénytelen voksot is számoltak.

A Magyar Polgári Párt (MPP) szerint a férfi és nő házasságán alapuló család fogalmának alkotmányba iktatásáról szóló hét végi népszavazás érvénytelensége nem kérdőjelezheti meg a család intézményét és annak szerepét a társadalom szövetének megőrzésében.

Az MPP az MTI-hez eljuttatott hétfői közleményében nyomatékosította: a család az élet legtermészetesebb közössége, a társadalom legősibb eleme, amely önmagában hordja célját és igazolását, alapját pedig egy férfi és egy nő házassága képezi.

A párt köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett a népszavazáson, különösen azoknak, akik igennel szavaztak.

A párt közölte: a jövőben is mindent elkövet, hogy felhívja a figyelmet a nyílt társadalmat hirdető, a közösség valós érdekeivel ellentétes, értéktelen világrendet szorgalmazó ál-liberális eszmék térhódításának veszélyére.

Forrás: MTI

Foto:HotWeek.ro

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.