0 0
Read Time:41 Second
raduly
Forrás: erdely.ma

Hargita megye prefektusa felfüggesztette tisztségéből Ráduly Róbertet, Csíkszereda polgármesterét  és Szőke Domokost, a város egyik alpolgármesterét azt követően, hogy a bíróság a hivatali visszaéléssel gyanúsított elöljárókat jogerősen harminc napra házi őrizetbe helyezte. A román media szerint a prefektus arra a törvénycikkelyre hivatkozott, mely az előzetes letartóztatásba helyezett elöljárók mérlegelés nélküli felfüggesztését írja elő. A törvény értelmében a kényszerintézkedés idején Antal Attila, a város másik alpolgármestere láthatja el a polgármesteri teendőket Csíkszeredában, ha az önkormányzati testület ráruházza a feladatot.

    Mint ismeretes a korrupcióellenes ügyészség (DNA) kezdeményezte Ráduly Róbert és Szőke Domokos előzetes letartóztatását, a bukaresti bíróság azonban csak az elöljárók házi őrizetét rendelte el.

    A polgármestert a DNA kétrendbeli hivatali visszaéléssel, visszaélésre való felbujtással és összeférhetetlenséggel, az alpolgármestert többrendbeli hivatali visszaéléssel és okirathamisításra való felbujtással gyanúsítja.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.