0 0
Read Time:1 Minute, 1 Second

Felmentették tisztségéből Kovács Attilát, az RMDSZ Brassó megyei szervezetének elnökét, a szervezet  által a helyhatósági és parlamenti választásokon elért gyenge eredmények miatt. A döntést december 9-én hozták meg. Az eljárás mikéntje miatt a megyei szervezet elnöke elégedetenségének adott hangot Facebook-bejegyzésében. Mint megjegyezte, az ahogy elbántak vele precedenst teremthet további önkéntes döntések meghozására.

„Példa értékű, hogy egy megyei szervezet elnökét úgy váltják le, hogy előzőleg nem is közlik vele, igy nincs lehetősége, hogy saját véleményét elmondja egy ilyen jellegű döntés nyomán. Úgy gondolom, hogy becsületesebb lett volna, ha 20 évi elnöki munka után és miután együtt elemezzük a két választás eredményeit lehetőséget adnak számomra, hogy magam döntsem el, hogy lemondok vagy sem”, nyilatkozta Kovács Attila, hozzáfűzve, hogy még augusztusban Brassó megye számára naprakész kampány megszervezését javasolta, mivel úgy vélte, hogy fennáll annak a kockázata, hogy nem érik el az 5%-os parlamenti küszöbértéket (ami meg is történt). Kovács Attila elismerte, hogy az idei választásokon az RMDSZ több helyen, hagyományosan e politikai alakulat fellegvárának vélt térségekben veszitett számos szavazatot.

Mésrészt, Kovács Attila azt is megjegyzi, hogy megbizatása 2021-ben lejárt volna és nem volt szándékában újabb mandátumért indulni az RMDSZ Brassó megyei szervezetének elnöki tisztségéért.

Forrás: bzb.ro

Traducerea: Székely Dénes

Foto: bzb.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
100 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.