0 0
Read Time:59 Second

Borbély László államtanácsos, a Fenntartható Fejlődési Főosztály koordinátora ez év január 19-én, Brüsszelben részt vett az Európa jövöjéről, Fenntartható Fejlődési Célokról és Éghajlatról szóló Európai Konvenciót előkészitő bizottság brüsszeli találkozóján. A találkozóra az “Europa Ambition 2030” kezdeményezés égisza alatt került sor a Fenntartható Fejlődési Célokról és Éghajlatról szóló Európai Konvenció 2018 május 30-i, milánói találkozóját megelőzően.

A milánói eseményre a Fenntartható Fejlődés Fesztiválja keretében kerül sor, amelyet évente szerveznek a civil társadalom és az üzleti kör részvételével. A szervezők a fenntartható fejlődés témakörrel kapcsolatos mintegy 100 programot is bemutatnak.

“Örvendek, hogy részt vehettem egy ilyen fontos eseményen, de főleg annak, hogy véleményt cseréltem és megvitattam az időszerű kérdéseket a fenntartható fejlődésről több intézmény képviselőivel. A jelenlevőkkel megtárgyaltuk a romániai helyzetet, kezdve a nemzeti stratégia felújitásától, a fenntarható fejlődésre utaló ismeretterjesztő, tájékoztató és tudatositó akciókig, illetve az Országos Önkéntes Jelentés kidolgozásáig. A jelenlevők igéretet tettek arra, hogy közreműködnek velünk. A brüsszeli találkozón megbeszélést folytattam Helena Braunnal, az EB-alelnök hivatalának tagjával, akit tájékoztattam az Agenda 2030 gyakorlatba ültetéséért Románia által tett lépésekről és ismételten megerősitettem, hogy a fenntartható fejlődés, valamint az Agenda 2030 életre hivása Románia prioritásai között szerepel, nyilatkozta Borbély László.

Forrás: sajtóközlemény

Foto: Szákelyhon

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.