0 0
Read Time:1 Minute, 33 Second

Mindenki meglepetésére maga a pápa celebrálta egy svájci gárdista esküvőjét július 14-én. Minden előzetes bejelentés nélkül megjelent a vatikáni Santo Stefano degli Abissini-templomban, és a sekrestyében felkészült a ceremóniára – adta hírül a Vatican Insider nyomán a Magyar Kurír.

Ki gondolt volna előre arra, ami a múlt szombaton aztán megtörtént, hogy Ferenc pápa egyszer csak megérkezik a Santo Stefano degli Abissini-templomba, ahol egy svájci gárdista és a Vatikáni Múzeumok egyik alkalmazottja köti össze életét. Az ifjú pár – Luca Elia Maria Schafer és a brazil Leticia Vera – küldött a pápának meghívót az esküvőre, de nem igazán remélték, hogy tényleg eljön – írja szemléjében a Magyar Kurír.

A Vatican Insider beszámolóján alapuló írás szerint a szentatya bejelentés nélkül tűnt fel az ősi vatikáni templomban, amely a Szent Péter-bazilika mögött található.

A jelenlévők megdöbbentek; a brazil Renato dos Santos atyának – aki a házasságkötés szertartását vezette volna – elállt a lélegzete, amikor a sekrestyébe lépve ott találta a pápát mosolyogva, a ceremóniához felöltözve.

„Soha életemben, soha eszembe nem jutott, hogy egyszer a pápát látom itt a sekrestyében” – mondta a Vatican Newsnak adott interjúban. „Egy igazi plébánost láttam benne – mondta Renato atya –, aki törődik a nyájával, gondosan és gyengéden”.

Ferenc pápa jelenlétének hírét az esküvőn jelen lévő többi pap osztotta meg különböző közösségi hálókon. Omar Reposo atya, a corcowi Megváltó Krisztus-kegyhely (Rio de Janeiro) igazgatója Instagramján tett közzé egy képet, amelyen a pápa, a vőlegény és a menyasszony láthatók – a következő képaláírással: „Nézzétek, a meglepetésvendég! Ferenc pápa mindig meglep minket!”

Nem ez volt az első eset, hogy Ferenc pápa házasságkötésen vett részt a Vatikánban: 2014 szeptemberében húsz jegyespárt adott össze a Szent Péter-bazilikában, később egy siket párt a Szent Márta-házban; és ne feledkezzünk el a chilei hostess és steward híres „repülős házasságkötéséről” sem, melyet a levegőben vezetett a pápa chilei apostoli látogatása során ez év januárjában.

Forrás:hirado.hu

Foto:Twitter

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.