0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second

Ferenc pápa romániai apostoli látogatásának utolsó napján, vasárnap, Balázsfalvára utazott, a román görög katolikusok szellemi központjába.

A balázsfalvi Szabadság mezején pontifikált miséjén, amelyen boldoggá avatott hét, a kommunisták börtöneiben meghalt görögkatolikus püspököt, Ferenc pápa felemelte szavát a romboló ideológiák ellen.

Kijelentette: ma is olyan ideológiák születnek, amelyek alattomos módon megpróbálnak érvényre jutni és megpróbálják elszakítani az embereket a leggazdagabb kulturális és vallási örökségektől. “A gyarmatosító ideológiák nem tekintik értéknek az embert, az életet, a házasságot és a családot, és a múltbelihez hasonló ateista, romboló javaslatokkal ártanak legfőképpen a fiataloknak és a gyermekeinknek, gyökértelenné tévén őket”, jelentette ki.
A térség legértékesebb örökségeként említette meg az 1586-os tordai országgyűlést, amelyen Európában először hirdették meg a vallási és lelkiismereti szabadságot.

 

Romániai apostoli látogatásának utolsó programjaiként június 2-án, vasárnap délután Ferenc pápa Balázsfalva cigánynegyedébe  látogatott. Beszédében bocsánatot kért a történelem során az Egyház által ellenük elkövetett diszkriminációért.

 

 

 

A balázsfalvi roma közösség tagjaival való találkozó után a Szentatya Nagyszebenbe utazott, ahol a reptéren búcsút vett a román elnöktől és vendéglátóitól. Repülőgépe helyi idő szerint fél 6-kor indult vissza Rómába. Ezzel lezárult Ferenc pápa 30. apostoli látogatása.

 

 

 

 

 

Rómában Ferenc pápa első útja a Szűzanyához vezetett, a Santa Maria Maggiore-bazilikába, ahol a Salus Populi Romani Mária-ikon előtt hálát adott romániai apostoli útjáért.

 

 

 

Forrás: MTI/Vatican News

Foto:Bihor/Libertatea/Vatican News/Facebook

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.