0 0
Read Time:1 Minute, 13 Second


A finn parlament külügyi bizottságának elnöke szerint a zsidók „irányítják” az USA-t
A hetivalasz.hu hirportál által az elmúlt év decemberében közölt cikk szerint Pertti Salolainen egyértelműen Izraelt és az Amerikai Egyesült Államokat tette felelőssé egy televíziós nyilatkozatában.
A közszolgálati YLE televízió vitaműsorában a jobbközép politikus azt állította, hogy „a zsidók gyakorolják az ellenőrzést az amerikai média felett”, és ezért szerinte az USA nem semleges az izraeli-palesztin konfliktusban.
„Az USA nem tud semleges maradni a kérdésben, mert befolyásos zsidók élnek ott, akiknek a kezében van a média- és a pénzvilág”, mondta a jobbközép Salolainen, majd hozzátette, hogy „ez egy szomorú igazság az amerikai politikáról”.
A finn parlament külügyi bizottságának elnöke azzal kapcsolatban nyilatkozta mindezt, hogy az USA nemet mondott az ENSZ Közgyűlésben Palesztina teljes jogú ENSZ-tagságára.
Mark Weitzman, a Simon Wiesenthal Központ nevében azonnal nyílt levelet intézett Finnország amerikai nagykövetéhez, amelyben kihangsúlyozta, hogy Salolainen antiszemita kijelentései láthatólag „Finnországban az elfogadott diskurzus részei”. A Simon Wiesenthal Központ arra is emlékeztetett, hogy a finn politikában nem ritka az antiszemitizmus. A finn Külügyminisztérium például nem volt hajlandó novemberben elítélni a Hamász Izrael elleni támadásait. A liberális Amnesty International helsinki irodájának vezetője pedig „tajtékzó államnak” nevezte Izraelt, és utólag is kiállt nyilatkozata mellett. Finnországban mind a jobb-, mind a baloldali pártok hagyományosan Izrael-ellenes álláspontot képviselnek, és egyedül a szélsőjobboldal támogatja nyíltan a zsidó állam politikáját.
A Simon Wiesenthal Központ elvárja ezért Helsinkitől, hogy élesebben lépjen fel az antiszemitizmussal szemben, s fossza meg bizottsági alelnöki tisztségétől Salolainent.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.