0 0
Read Time:1 Minute, 1 Second

A légi személyszállítás évről évre népszerűbb, közben pedig a jegyárak majdnem mindenki számára megfizethetővé váltak, beleértve az idősebb korosztályokat is.

Tűnődött már el azon, hogy vajon hány utasszállító repülőgép közlekedik 24 óra alatt szerte a világon?

A napi közlekedő járatok száma először 2018. június 29-én ért el történelmi szintet. Az egyik legnagyobb repülési nyomkövető portál, a Flightradar24 adatai szerint ezen a napon 202 ezer repülőjárat szállított utasokat.

A 2018 júniusi rekordszámok ma már nem számítanak különlegesnek, a napi 200 ezer járat szintjét azóta rendszeresen felülmúlják, 2019. szeptember 27-én a repülőjáratok száma például meghaladta a 210 ezret. Ráadásul ez akkor történt, amikor a repülős piac meglehetősen instabil volt és a turisztikai főszezon már véget ért.

A számokat tekintve a jövőben még gyakoribb utazásokra számíthatunk. Annak ellenére is, hogy néha egyes légitársaságok leállásáról vagy csődjéről hallani, más vállalkozások viszont úgy döntenek, hogy új gépekbe fektetnek be vagy felvásárolnak kisebb társaságokat és új piacokat szereznek.

A légitársaságok mindent elkövetnek, hogy rászoktassák a turistákat arra, hogy az ő szolgáltatásaikat válasszák. Ennek egyik módja az olcsó repülőjegy kínálása.

Az olcsó repülőjegyek népszerűségének gyors növekedése könnyen tetten érhető bármelyik statisztikára pillantva. Csak Magyarországon évente nagyjából 12 százalékkal nő az olcsó repülőjegyek népszerűsége.

Forrás: kitekinto.hu

Foto:kitekino.hu

Happy
Happy
50 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
50 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.