0 0
Read Time:1 Minute, 42 Second

Elkészültek az őszi időjárási előrejelzések, amelyek azt mutatják, hogy valójában idén Európában nem lesz ősz, folytatódik a nyár Nagy-Britanniától Ukrajnáig. Skandináviában újabb erdőtüzekkel kell számolni, Kelet-Európában meleg lesz.

Az előrejelzés szerint az egész nyarat és a teljes kontinenst jellemző hőség ősz végéig kitart. Némi változásra Dél-Európa számíthat, ahol esősre fordul az idő – írja az accuweather.com, amelyet az infostart.hu portál idéz.

A brit szigeteken, Franciaországban és Németországban bár folytatódik a nyár, októberben valamennyire enyhülni fog a meleg. Az átlagos hőmérséklet 1-3 Celsius-fokkal lesz a megszokott felett Nagy-Britanniában – mondta az AccuWeather vezető meteorológusa. Ennél valamivel nagyobb pozitív eltérés várható Franciaországban, Hollandiában és Németországban. A november is enyhülést hozhat, de esők is várhatók Nagy-Britanniától Németországig, ami véget vet az elmúlt hónapok szárazságának. A legtöbb csapadék Írországban és Skóciában várható.
Olaszországban, Görögországban és a Nyugat-Balkánon szeptemberig maradnak a pusztító viharok, a Balkán többi részén pedig a forróság tart ki az ősz első hónapjáig. Majd megérkezik az eső a térségbe, mely októberig és noverig jellemző lesz. A lassú esőfrontok Olaszországból indulva a Balkánon át érik el Görögországot.

Noha az erdőtüzek veszélye megszűnik, áradásokra lehet számítani – főként olyan vidékeken, ahol az előbbiek kipusztították a vizet megkötő növényzetet. A több csapadék enyhíti ugyan a hőséget, de ősz elején a megszokottnál így is melegebb lesz. Az ősz további két hónapja ugyanakkor az átlagosnál hűvösebb időt hoz.

Skandináviában évtizedek óta nem látott szárazságot hozott a nyár; Svédországban ötvenezer hektár területen égett le a növényzet. A szárazabb idő az ősz nagy részén át kitart a térségben. Nem várhatók olyan esők, amelyek jelentősen enyhítenék a szárazságot, s ezzel mérsékelnél az erdőtüzek veszélyét. Októberben és novemberben a hőmérséklet azonban lényegesen alacsonyabb lesz a nyárinál. A novemberi hó kevesebb lesz az átlagosnál az északi területen.

Kelet-Európában a forró időjárás az ősz végéig kitart, még az északi fekvésű Lengyelországban, Ukrajnában és a balti államokban is.

Tovább erősödik a szárazság veszélye, főként Ukrajnában, Moldovában, Romániában és Fehéroroszországban. Sok csapadék nem jön ősszel, így a téli havazás korai érkezése sem túl valószínű.

Forrás:infostart.hu

Foto:Infostart.hu

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.