0 0
Read Time:44 Second
petofi
Forrás:www.dpve.hu

A szórvány magyarság megerősítését célzó Petőfi Sándor Program elindításáról tárgyalt nemrég a Magyar Állandó Értekezlet szórvány szakbizottsága.

A Miniszterelnökség MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Grezsa István, a nemzetpolitikai államtitkárság miniszteri biztosa elmondta, hogy az immáron harmadik éve sikeresen futó, a diaszpóra magyarságát segítő Kőrösi Csoma Sándor Program mintájára indítja el az államtitkárság a Petőfi Sándor Programot.

A program keretében ötven magyar fiatalt küldenek ki magyar szórványterületekre. A miniszteri biztos hozzátette: a programra nemcsak anyaországi fiatalok, hanem a határon túl élő, magyar állampolgársággal rendelkezők jelentkezését is várják.
Bodó Barna, a szakbizottság társelnöke és a külhoni magyar közösségek képviselői hozzászólásaikban üdvözölték és hiánypótló kezdeményezésnek nevezték a Petőfi Sándor Programot.

A tanácskozás résztvevői javaslatokat tettek a programmal kapcsolatban, majd a nemzetpolitikai államtitkárság képviselőit arra kérték, hogy a kivitelezés során vegyék figyelembe a helyi közösség igényeit is.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.