0 0
Read Time:54 Second
fancsali_erno_b
Forrás: www.kronika.ro

Fancsali Ernő, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) kolozsvári szervezetének nemrég megválasztott elnöke e hónap első felében Mile Lajos kolozsvári főkonzullal találkozott,

Az EMNP kolozsvári szervezetének elnökét megkérdeztük, hogy Mike Lajos konzul miben segitheti a pártot?

„Nem történik intézményközi együttműködés, hanem csak információcsere, tehát nincs pártámogatásról szó, egyik pártot sem támogatja jobban, mint a másikat. A konzul úr csak informálisan és az ügyek mentén segit, mint amilyen a honositás, valamint a pártok közötti egyensúly és kommunikáció  megteremtése. Arra kértem fel a konzul úrat, hogy próbáljon közvetiteni a romániai magyar pártok között”, magyarázta Fancsali Ernő.

Arra a kérdésre válaszolva, hogy e találkozó arról tanuskodik-e, hogy az Erdélyi Magyar Néppárt továbbra is megbizható partnere Budapestnek, ami az erdélyi politikát illeti, leszögezte:

„A konzulátus nem pártpolitikai intézmény és nem is a kormánynak  első számú képviselője. Ami a magyar kormányt illeti, az Erdélyi Magyar Néppárt továbbra is fontos partnere a Fidesznek és, természetesen, a kormánynak. Tehát,  a válaszom: Igen, továbbra is megbizható partner az MPPT”.

Az interjút készitette: Balázs Magdolna

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.