0 0
Read Time:1 Minute, 4 Second

A Magyar Televizió hirportálja, a hirado.hu szerint a volt román államfőt a tegnap kihallgatták a román hatóságok … nem több, nem kevesebb, mint az 1849-es forradalom ügyében!!!

Ion Iliescu szerepe az 1848-1849-es forradalomban – Kossuth Lajos, Petőfi Sándor, Avram Iancu, Papiu Ilarian és mások mellett – annyira érdekfeszitő volt az olvasók számára, hogy a Magyar Televizió hirportálján a cikk cime három napon át is – március 16, 17 és 18 – olvaható volt.

Ebben az összefüggésben felmerül a kérdés: milyen kapcsolatokat tudott volna kiépiteni Ion Iliescu  ezekben az években a két nemzet – magyar és román – és mások számára, tudva azt, hogy a negyvennyolcas forradalmárok közül sokan az Oszmán Birodalomba menekültek a forradalom leverése után.

Hosszú éveken át semmit nem lehetett tudni-hallani Ion Iliescuról, hogy aztán 1930-ban, Olteniţa városban, gyermekként, újra megjelenjen. Egy jó pár esztendő azért mégis eltelt, igy kevés annak a valószinüsége, hogy számos és hasznos kapcsolatot épitett volna ki a török és más európai országok állami apparátusa szintjén vagy éppenséggel más kontinenseken is.

Ha gorcső alá vesszük a Magyar Televizió hirportálja által közölt cikk cimét, azt is mondhatnánk, hogy egy volt román államfő besegithetne a Kelet és Nyugat közötti konliktusok enyhitésében, a különböző állaspontok egyeztetésében, amelyek napjainkban  világszerte megmérgezik életünket.

Megjegyezzük: Csak egy pamfletet olvastak!

Szerző: a szerkesztőség

Foto: hirado.hu

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.