0 0
Read Time:52 Second

Irán eddigi legnagyobb autóipari üzletét kötötte meg nemrég a francia Renault autógyártó konszernnel, adta hírül a Tasnim iráni állami hírügynökség.

Két iráni vállalat, az IDRO és a Negin Group, valamint a francia Renault között megszületett a megállapodás, melynek keretein belül jövőre mintegy 150 ezer, 2019-ben pedig újabb 150 ezer járművet gyárthat Iránban a 3 cég közös vállalata, amelyben a Renault-nak 60 százalékos, mig a két iráni vállalatnak fejenként 20%-os részesedése lesz.

A 660 millió eurós beruházás 3000 új munkahelyet teremthet Iránban, a teheráni üzemben a jövő évben Duster és Symbol modellek gyártása kezdődhet meg.  Tavaly a francia PSA Peugeot Citroen autógyártó egyezett meg iráni partnerével egy új iráni autógyár létesítéséről, ahol évi 200 ezer járművet gyárthatnak, jegyzi meg az emlitett forrás.

Iránban évente mintegy 1 millió 350 ezer járművet gyártanak, azonban az iráni hatóságok reményei szerint ez a szám 2025-re elérheti az évi 3 milliót.

A 2015-ös bécsi atommegállapodás óta, aminek nyomán szankciókat oldottak fel, számos európai vállalat igyekszik szorosabbra fűzni üzleti kötelékeit az országgal.

Forrás: kitekintő.hu

Foto: Kitekintő

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.