0 0
Read Time:1 Minute, 23 Second

A Kormányhivatal alárendeltségében működő Fenntartható Fejlődési Főosztály tájékoztatása szerint Jeffrey D. Sachs professzor Romániába látogat.

Jeffrey D. Sachs professzor, aki a fenntartható fejlődés és a globális gazdaság, valamint a szegénység leküzdése terén világviszonylatban az egyik legismertebb szakértő, elfogadta a meghivást és március 8-án és 9-én Romániába látogat, közölte Borbély László, a Fenntartható Fejlődési Főosztály koordinátora. Az amerikai szakértő második alkalommal látogat Romániába; első látogatására a kilencvenes években került sor.

A látogatás során a magas rangú vendég román hivatalosságokkal is találkozik, ahol különböző témák kerülnek megvitatásra, nevezetesen: a gazdasági stratégia és növekedés, a tartós fejlesztés, fenntartható környezetvédelmi gyakorlatok és a szegénység leküzdésére hivatott politikák. Jeffrey D. Sachs professzor, Borbély László és a főosztály szakértőinek kiséretében, Eugen Orlando Teodorovici pénzügyminiszterrel és a bukaresti Közgazdasági Akadémia vezetőségével és egyetemistáival találkozik és részt vesz “A Fenntartható fejlődés és gazdasági növekedés” témakörű konferencián, amelyet a Fenntartható Fejlődési Főosztály szervez.

A látogatás utolsó napján, Jeffrey D. Sachs professzor Kolozsvárra látogat, ahol a Babes-Bolyai Tudományegyetem Földrajz Karának tanáraival és egyetemistáival találkozik, majd ünnepélyes keretek között átveszi a Doctor Honoris Causa cimet a Babes-Bolyai  Tudományegyetem részéről.

“Jeffrey Sachs professzor látogatása nagyon fontos Románia számára és a fenntartható fejlődés szempontjából. Fontos, hogy a Fenntartható Fejlődési Főosztály által vállalt feladatot olyan nemzetközileg elismert személyiségek támogassák, mint Sachs is”, nyilatkozta Borbély László, a Fenntartható Fejlődési Főosztály koordinátora.

Jeffrey D. Sachs közgazdász porfesszor, a fenntartható fejlődés terén az egyike a legrangosabb szakembereknek, a “Kék Bolygó 2015” dij részese és számos nemzetkőzi elismerésben részesült közgazdász. Sachs professzor az Egyesült Nemzetek Szervezete mellett működő Fenntartható Fejlődési Központ igazgatója és az ausztriai Laxenburg-i Alkalmazott Rendszereket Elemző Nemzetközi Intézet előadó tanára.

A Fenntartható Fejlődési Főosztály sajtóközleménye

Foto: Twitter

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.