Két millió eurós fejlesztéssel újitják fel a Gyergyószentmiklósi Városi Korház járóbeteg-rendelőjét

Európai Uniós forrásból újítják fel a Gyergyószentmiklósi Városi Kórház járóbeteg-rendelőjét. A 9,33 millió lejes beruházásra vonatkozó szerződést július 9-én, kedden írta alá a gyulafehérvári Központi Regionális Fejlesztési Ügynökség székhelyén – Ferenczy István kórházigazgató jelenlétében –Simion Crețu vezérigazgató és Nagy Zoltán polgármester.

A beruházás során többek között az épület állóképességén is javítanak, tetőteret is alakítanak ki, ahol a kórház laborjai kapnak majd helyet, ugyanakkor a járóbeteg-rendelő nyílászáróit is kicserélik.

A beruházás java részét az új gépek vásárlása teszi ki, így többek között CT-t, EKG-t, különböző ultrahangvizsgálatokra alkalmas eszközöket (ecograf), csontsűrűség vizsgálót, és egyéb hasznos gépeket is kap a rendelő, melyeknek köszönhetően helyben végezhetők a vizsgálatok, és nem szükséges ehhez más városba utazni.

A beruházásnak köszönhetően elmondható, hogy a régió egyik legmodernebb járóbeteg-rendelője Gyergyószentmiklóson lesz.

A beruházás összértéke 9.335.467,75 lej, ennek 98%-a (azaz 9.148.758,39 lei, mintegy 1,96 millió euró) téritésmentes, európai alapokból számazik, amelyet a  2014-2020-as Regionális Operatív Program révén folyósitottak, a fennmaradt részt pedig a gyergyószentmiklósi önkormányzat biztositja.

Forrás: kisujsag.ro

Foto:regio-adrcentru.ro

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.