0 0
Read Time:1 Minute, 51 Second
DCIA David Petraeus
Forrás: en.wikipedia.org

A Jobbik Magyarországért Mozgalom – amely többnyire szélsőséges eszméket képviselő, oroszbarát pártként ismert – hirportálja, az alfahir.hu, a napokban rendkivül érdekes cikket közölt a szerbiai media helyzetéről. Mint beszámol a cikk, Szerbiában egy KKR Investment nevű amerikai cég titokban felvásárolta a szerb médiapiaci szereplők nagy részét.

A vállalat élén 2013 októbere óta egy volt CIA igazgató, David Petraeus tábornok áll. Az ő vezetése alatt a cég hirtelen agresszív terjeszkedésbe kezdett az orosz barát politikát folytató Szerbiában. E folyamat   legnagyobb lépése a szerb kábeltévé szolgáltató, az SBB felvásárolása volt, miután a Grand Production nevű iroda megszerzése következett és innen csupán egy ugrással rögtön eljutott a Prva TV megvásárlásához. S ezek után megalapította a CNN fiókszervezeteként működő TV N1-et.

Az alfahir.hu szerint a befektetések, állitólag, tovább gurultak és több napilapot, internetes portált is megcéloztak, köztük a legolvasottabb lapot, az interneten angolul is fellelhető „Blic”-et. A hiresztelések szerint az ex-CIA-igazgató óriásvállalata újabb napi- és hetilapokat szerezhet meg.

A szerb Kulturális és Információs Minisztérium nem kívánta kommentelni a híreket, mindössze annyit közölt, hogy február 13-tól minden sajtóterméknek kötelezően regisztrálnia kell magát.

Igy, Szerbia legnagyobb szolgáltatójává lépet elő az a cég, amelynek igazgatója korábban a CIA vezetője volt. De ennél sokkal többet mond, ha leírjuk, hogy ő volt a parancsnoka az ISAF-nak, azaz az afganisztáni amerikai és NATO haderőknek. De miután „lefokozták”, s csak az Afganisztánt megszálló amerikai haderők parancsnoka volt (megjegyzendő, hogy, a váltásra azért volt szükség, mert a korábbi tábornok, McChrystal kritikát fogalmazott meg az amerikai afgán szerepvállalás miatt Obama elnökkel szemben).  Katonai pályafutása 2011-ben ért végett, amikor is kinevezték a CIA élére. 2012 novemberében mondott le a posztjáról, amikor az FBI kiderítette, hogy házasságtörő kapcsolat folytat egy Paula Broadwell nevű újságíróval.

A CIA, így az amerikai érdekek szépen csendben hatalmas fegyvert szereztek a szerb közvélemény formálására, hiszen a média, a hírcsatornák, a napilapok és az internetes portálok egy nagyobbik szelete ezáltal már közvetlenül az Egyesült Államok érdekei szerint fog működni, amelynek segítségével megkezdődhet az Szerbia „átprogramozása”, egy Amerika barát, oroszellenes társadalmi réteg létrehozására.

Mindezek “hallatán” önmagától tevődik fel a kérdés: És még hány ilyen helyzet lehet, amelyekben hasonlóképpen jártak el  nagyhatalmak?

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.